Розділ Суспільство

На засіданні виконавчого комітету розглянули 27 питань життєдіяльності міста

Автор 23 червня 2018, 12:37

21 червня під головуванням міського голови Михайла Полодюка відбулось чергове засідання виконавчого комітету. Про деталі засіданнярозповів відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради.

На початку засідання члени комітету вирішили одностайним голосуванням підтримати проекти рішень щодо соціального захисту прав дітей. Серед них: про надання статусу дитини-сироти, про призначення опікуна над малолітньою дитиною, про встановлення порядку участі батька у вихованні малолітніх дітей, про визначення місця проживання малолітніх дітей, питання, що стосуються житлових прав та інтересів дітей тощо.

Наступним питанням на засіданні виконкому встановлено режим роботи об’єктів торгівлі: магазинам «Ваші вікна» (вул.Чкалова, 1) та «Імперія Секонд Хенд» (проспект Миру, 10) — з 09.00 год. до 18.00 год., магазину «Хлібні витребеньки» (Шешукова, 8-Б) — 08.00 год. до 18.00 год., магазину «Вічність» (вул. Валі Котика, 124) – з 8.30 год. до 17.00 год., павільйону «Продукти» (вул.Чкалова, 11) – з 08.30 год. до 20.00 год. та ветеринарній амбулаторії «Клініка домашніх тварин» (вул. Старокостянтинівське шосе, 4) – з 09.00 год. до 19.00 год.

Також члени виконавчого комітету розглянули інформацію про діяльність громадських об’єднань  міста Шепетівки у 2017 році. Відповідно до ст. 12 Закону України «Про громадські об’єднання» реєстрація громадського об’єднання здійснюється головним територіальним управлінням юстиції у Хмельницькій області. Станом на 1 червня 2018 року у Шепетівці  зареєстровано 99 громадських об’єднань.  Протягом 2017 року за даними єдиного реєстру об’єднань громадян припинили діяльність 2 громадські організації та в стані припинення діяльності 2 громадські організації.

Позитивним зрушенням у сфері сприяння розвитку громадянського суспільства у Шепетівці є реалізація іще з 2014 року Програми підтримки громадських організацій міста Шепетівки, відповідно до якої проводиться фінансування статутних завдань соціального спрямування громадських організацій ветеранів та осіб з інвалідністю.

Проте поряд із позитивними тенденціями розвитку громадських організацій міста існує ряд проблемних питань. Незважаючи на зміни в законодавстві України щодо порядку реєстрації об’єднань громадян і створення єдиного реєстру громадських об’єднань, процедура ліквідації залишається складною для тих організацій, які існують формально. Відсутність керівника по причині смерті чи переїзд його на інше місце проживання, небажання інших членів громадської організації займатися процедурою ліквідації призводить до існування недостовірних даних у єдиному реєстрі об’єднань громадян, де часто зазначається що організація зареєстрована, а фактично така організація не проводить свою заявлену діяльність. Це призводить до викривлення статистичних даних щодо реальної кількості громадських організацій у місті Шепетівці. Низькою залишається участь багатьох об’єднань громадян у соціально-культурному житті територіальної громади.

Також члени виконкому розглянули питання містобудування та архітектури, про виведення квартир з житлового фонду, про переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки, про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності тощо.

Загалом у ході засідання виконавчого комітету розглянуто 27 питань порядку денного.

Останнє редагування 23 червня 2018, 12:46
0
репостів
0
репостів