Розділ Суспільство

Юні активісти радились з міським головою щодо сортування відходів

Автор 25 травня 2018, 17:38
Сьогодні міський голова Михайло Полодюк зустрівся з учнями НВК № 1.  Школярі беруть участь у проекті «Zero Waste School», який навчить активістів  та вчителів через неформальне навчання впровадити культуру сортування відходів у своїй школі, громаді, а згодом і  у світі.
Участь у зустрічі взяли також заступник міського голови Наталія Стасюк,  директор Шепетівського навчально-виховного комплексу № 1 у складі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів та ліцей ім. Героя України М.Дзявульського» Валентина Гарбарець та Людмила Кирилюк — член команди від учителів, яка заохочує учнів до активної громадської діяльності.
Команда зустрілася з керівництвом міста, щоб отримати підтримку у проведенні тренінгу, метою якого є розвиток культури утилізації відходів у Шепетівці.
 
 Михайло Полодюк  обговорив з активістами причини виникнення стихійних смітників у місті, можливості контролю за утилізацією сміття та преспективи впровадження сортування відходів у нашому місті. Також міський голова розповів про роботи, які вже проводяться для запровадження роздільного збору сміття у Шепетівці.
 
Програма проекту допоможе учасникам зрозуміти важливість їхньої участі у громадському житті та співпраці всередині громади. Вона складається з кількох етапів, у ході яких команда навчиться взаємодіяти всередині місцевої громади та домовлятися. Діти опанують шляхи вирішення складних ситуацій та методи комунікацій. Пройдуть практичний семінар із управління проектами, складуть план реалізації власного проекту, дізнаються, як залучати фінансування для розвитку громад та познайомляться з відомими громадськими активістами, які розкажуть, як долати перешкоди, що траплятимуться.
 
За результатами зустрічі посадовці вирішили, що необхідно організувати загальноміську конференцію присвячену темі роздільного збору побутових відходів та об’єднати ідеї. Також до заходу будуть залучені представники комунальних підприємств та люди, які вже практикують сортування сміття та його екологічну утилізацію. Важливо донести до людей, що «розумна» утилізація сміття – це сучасно та економічно вигідно.
0
репостів
0
репостів