Версія для друку
Розділ Суспільство

Ритуальні послуги здорожчають, тротуари поремонтують, проїзди на кладовищі облаштують

Автор 24 травня 2018, 01:45

22 травня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету з метою вирішення невідкладних питань життєдіяльності міста. Про його перебіг розповів відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради.

Серед питань порядку денного виносилися проекти рішень стосовно захисту прав та інтересів дітей, про встановлення тарифів на ритуальні послуги, що надаються КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство», про затвердження кошторисної документації на поточний ремонт тротуарів по вулицях Старокостянтинівське шосе та Горбатюка, про надання дозволу КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» на використання бортового каменю, питання містобудування та архітектури.

На початку засідання члени комітету вирішили одностайним голосуванням підтримати проекти рішень щодо соціального захисту прав дітей.

Далі у зв’язку з необхідністю встановлення економічно обґрунтованої вартості ритуальних послуг, з метою належного надання послуг з поховання після обговорення прийнято відповідне рішення. Представник КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» зауважила, що до цього часу діяли тарифи прийняті ще в березні 2016 року. Рішення набуває чинності із 1 червня 2018 року.

Також члени виконавчого комітету затвердили кошторисну документацію з поточного ремонту тротуару на ділянці від Старокостянтинівського шосе до дошкільного навчального закладу №4 «Світлячок» та з поточного ремонту тротуару по вулиці Горбатюка від проспекту Миру до навчально-виховного комплексу №1.

Активного обговорення набуло питання про надання дозволу КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» на використання бортового каменю. Оскільки проїзди на загальноміському кладовищі потребують належного облаштування, адміністрація комунального підприємства звернулася до виконавчого комітету із проханням дозволити використати бортовий камінь (плити), які іще із середини 2013 року знятий із експлуатації. Після обговорення члени виконавчого комітету вирішили дозволити використати лише ушкоджений, битий, подрібнений камінь, а з метою забезпечення відкритості відбору битого бортового каменю дали протокольне доручення керівнику  КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» повідомити голову профільної депутатської комісії про дату та час початку перебирання каменю.

На останок були розглянуті питання містобудування та архітектури. Зокрема, надано нові адреси земельним ділянкам відповідно до звернень громадян та внесено зміни до рішення виконавчого комітету «Про надання адрес трансформаторним підстанціям, які знаходяться в капітальних будівлях на території міста Шепетівка».

Загалом у ході засідання виконавчого комітету розглянуто 10 питань порядку денного.