Версія для друку
Розділ Суспільство

Голів квартальних комітетів та ОСББ ознайомили з новим порядком призначення субсидій

Автор 17 травня 2018, 14:16

Вчора  керуючий справами  виконавчого комітету Василь Рачук разом із першим заступником начальника управління праці та соціального захисту населення Шепетівської міської ради Людмилою Донковою та спеціалістами управління зустрілися з головами квартальних комітетів та головами ОСББ міста.

Необхідність організувати зібрання виникла через зміни у чинному законодавстві щодо порядку призначення субсидій. Постановою Кабінету міністів України № 329 від 27.04.2018 року було затверджено нову редакцію Положення про порядок надання житлових субсидій, який почав діяти з 1 травня 2018 року.

Присутніх ознайомили зі змінами які було внесено та розяснили основні пункти в порядку призначення субсидій, щоб відповідальні особи могли зорієнтувати та проконсультувати своїх мешканців та допомогти у написанні заяв та заповненні декларацій особам які портебують допомоги.

Відповідно до нововведень встановлено, що у складі домогосподарства при визначенні права, та обчисленні доходів при розрахунку субсидії враховуються також члени сім’ї особи із складу домогосподарства. Тобто, якщо чоловік або дружина особи зі складу домогосподарства зареєстровані за іншою адресою, їхнє майно (транспортні засоби) та доходи (відсутність доходів) також враховуються при визначенні права на субсидію.

Разом з тим, житлову субсидію може бути призначено, у виключних випадках, за рішенням комісії виходячи з конкретних обставин, що склалися. Рішення про призначення чи відмову в призначенні житлової субсидії приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Також Постановою введено обов’язок для громадян, яким призначено субсидію, щомісячно сплачувати обов’якову частку плати за послуги незалежно від обсягу спожитих послуг. У разі несплати обов’якової частки плати надання субсидії припиняється за поданням надавачів послуг.

Отримати консультацію щодо оформлення  документів  для призначення субсидії можна звернувшись в інформаційний центр, який знаходиться в приміщенні виконавчого комітету на першому поверсі та за телефоном 4-03-73.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради