Версія для друку
Розділ Суспільство

На Хмельниччині розпочався «сезон тиші»

Автор Ірина Олійник 02 квітня 2018, 17:48
У період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проводити роботи та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою.
Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Хмельницької обласної державної адміністрації, у цей період заборонене полювання, проведення вибухових робіт, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення змагань на транспортних засобах тощо.

Екологи наголошують, що забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин зобов’язані підприємства, установи, організації і громадяни під час будь-якої діяльності, що може вплинути на спокій тварин. Тому присутність людей та проведення робіт у місцях, де живуть дикі тварини, має бути абсолютно нечутною і не створювати "фактору турбування".

Довідково: згідно зі ст. 87 КУпАП порушення вимог «сезону тиші» тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти, а на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ye.ua