Розділ Суспільство

У Шепетівці створять реєстр дітей шкільного віку

Автор 23 березня 2018, 17:10

22 березня заступник міського голови Наталія Стасюк провела оперативну нараду з питань організації роботи на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів».

Участь у нараді взяли: начальник служби у справах дітей Катерина Купрацевич, начальник відділу у справах сім'ї та молоді управління у справах сім'ї, молоді та спорту Алла Гайдай, директор міського Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяна Вінницька, начальник відділу реєстрації місця проживання Тамара Герасимчук, головний спеціаліст управління освіти Людмила Басистюк, адміністравтор ЦНАПу Роман Мартинюк, представник сектору ювенальної превенції Шепетівського відділу поліції Ольга Семенюк та представники управлінських компаній.

Учасники засідання обговорили умови створення у Шепетівці реєстру (бази даних) дітей шкільного віку від 6 до 18 років, які повинні здобувати загальну середню освіту, та учнів по кожному року народження за певною формою.

Облік дітей ведеться в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Міська рада має організувати ведення обліку дітей шкільного віку із залученням відповідних територіальних органів Національної поліції та служб у справах дітей.

Окремим важливим пунктом учасники наради розглянули організацію механізму збору необхідної інформації. Дані про дітей шкільного віку будуть отримуватися від навчальних закладів, служби у справах дітей, спеціальних установ і закладів, які здійснюють їх соціальний захист і профілактику правопорушень, також від органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, житлово-експлуатаційних організацій тощо.

На даний час питання вивчається для подальшої підготовки проекту рішення та розгляду його на засіданні виконавчого комітету.

Інформаційний відділ Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів