Розділ Суспільство

Нардепи просять Міністерство інфраструктури відновити потяг "Шепетівка-Івано-Франківськ"

Автор 19 березня 2018, 15:25

Народні депутати Андрій Шинькович, Олександр Герега і Роман Мацола просять міністра інфраструктури Володимира Омеляна посприяти у відновленні дизель-поїзду Шепетівка-Івано-Франківськ.

“Цим потягом жителі (особливо студенти) Білогірського, Теофіпольського, Ізяславського районів мали можливість доїхати до Тернополя і Шепетівки, звідти пересідали на інші напрямки. Декіка років тому цей потяг був зняти з руху, мотивуючи це нерентабельністю, хоча в ньому постійно була велика кількість людей”, – наголошують обранці у спільному запиті від 1 березня.

Нардепи констатують, що у певний момент залізничники спробували закрити сподучення, постивши рейковий поїзд Хмельницький-Лепесівка.

“Графік руху цього потяга був на користь перевезення робочих ПАТ “Укрзалізниця” на певні об’єкти, ніж пасажирів. Поїзд стояв в Лепесівці чотири години, тому була необхідність у продовженні його руху до Тернополя. Однак цей потяг зняли з руху”, – говорить мажоритарники.

запит

запит2

Пропозиція політиків зводиться до відновлення руху дизель-поїзду Шепетівка-Івано-Франківськ або забезпечення регулярним пасажирським перевезенням з Шепетівки до Тернополя, звідки населення могло б добратися до Львову та Івано-Франківська.

Як писав НГП, у 2015 році керівництво Деражавного територіально-галузевого об’єднання “Південно-Західна залізниця” вважало відновлювати рух потяга №675/676 сполученням Івано-Франківськ-Шепетівка економічно недоцільно.

Зазначалося, що цей потяг курсував до 2011 року. Середньодобовий пасажиропотік при сполученні в обох напрямках становив 20-30 осіб.

НГП

Останнє редагування 19 березня 2018, 20:08
0
репостів
0
репостів