Розділ Суспільство

Хабарник відбувся лише сплатою штрафу

Автор 24 листопада 2017, 15:17

На Шепетівщині засуджено посадовця сільської ради, який одержав неправомірну вигоду за сприяння в отриманні правовстановлюючих документів на земельну ділянку. Про це повідомила  Прес-служба прокуратури Хмельницької області.

У квітні цього року за безпосередньої участі працівників Шепетівської місцевої прокуратури, завдяки скоординованим заходам у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в області, проведеним негласним слідчим (розшуковим) діям, під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 25 тис. грн. викрито спеціаліста з питань комунальної власності та земельних відносин однієї із сільських рад Шепетівського району.

Загалом, своє сприяння місцевому мешканцю в отриманні правовстановлюючих документів на земельну ділянку для комерційного використання посадовець «оцінив» в розмірі 1800 доларів США.

Як повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан, за результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні вироком Шепетівського міськрайонного суду особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави). До засудженого, в межах санкцій вказаної статті, застосовано покарання у виді штрафу в розмірі 17 тис. грн.

0
репостів
0
репостів