Розділ Суспільство

Шепетівка вже завтра може вийти з "льодовикового періоду"

Автор 08 листопада 2017, 21:46

Сьогодні шепетівчани з особливою увагою чекали звісток зі столиці, адже, після кількаденної підготовки, міський голова запланував ряд важливих зустрічей з високопосадовцями різних щабелів влади щодо надзвичайної ситуації, яка склалась у нас. Як всім відомо, через борги ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" місто досі знаходиться у холодному полоні.

Розпочався день із зустрічі з радником Прем'єр-міністра України Железняком Ярославом Івановичем та заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Кругляком Едуардом Борисовичем. Після чого міський голова Шепетівки поїхав до Верховної Ради України на зустріч із головою міжфракційного об'єднання ВО «Свобода» Іллєнком Андрієм Юрійовичем та народним депутатом від нашого виборчого округу Мацолою Романом Миколайовичем.

За результатами зустрічей було проведено брифінг, відео якого ви можете переглянути в кінці цього матеріалу.

Також, не без допомоги вищезгаданих високопосадовців, під кінець дня відбулись ключові переговори у НАК «Нафтогаз України». На них були присутні перший заступник голови правління державного монополіста Сергій Віталійович Перелома, тимчасово виконуючий обов`язки заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації Гуменний Олег Вікторович, міський голова Шепетівки Полодюк Михайло Іванович, генеральний директор ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" Пустовойт Олександр Степанович та начальник юридичного відділу цього ж підприємства Потапова Наталя Андріївна, а також фактичний власник приватного теплопостачальника Карпенко Андрій Петрович.

Розмова була непростою, в першу чергу для представників ТОВ "Шепетівка Енергоінвест". Як виявилось, в той час як генеральний директор Олександр Пустовойт на Народному Віче розповідав, що держава винна їм компенсацію різниці в тарифах, вони навіть не спромоглись скласти на неї заявку, разом з тим, задекларована сума кардинально різниться від тієї, що була оголошена шепетівчанам. Перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» був обурений цим фактом та чітко вказав, що шепетівська влада виконала всі зобов'язання перед приватним теплопостачальником і він не має права вимагати будь-що від неї .

Під час зустрічі відбувся дзвінок із Адміністрації Президента України до Гуменного Олега Вікторовича, адже там вже були проінформовані про напружену ситуацію в Шепетівці, зокрема про заплановане завтрашнє перекриття руху дороги національного значення на околиці нашого міста. Представникам ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" наочно вказали до чого призвела їх безвідповідальна діяльність.

В підсумку переговорів, власнику приватного теплопостачальника Карпенку Андрію Петровичу поставили чітку вимогу - почати погашати заборгованість за спожитий газ, в іншому випадку він нестиме персональну відповідальність за зрив опалювального сезону. Він пообіцяв вже завтра залучити кредитні кошти для погашення боргу і як тільки вони потраплять на рахунки НАК «Нафтогаз України», шепетівському газопостачальнику буде дана команда подати газ на котельні.

Будемо сподіватись, що Андрій Петрович дотримається свого слова і вже завтра шепетівчани вийдуть з "льодовикового періоду".

Останнє редагування 08 листопада 2017, 23:44

Відео

0
репостів
0
репостів