Розділ Суспільство

Колишнього відомого шепетівчанина звинувачують у корупційних оборудках

Автор 14 вересня 2017, 20:55

Ми пам'ятаємо його як дворазового Чемпіона світу з бойового самбо серед професіоналів, майстра спорту міжнародного класу з бойового самбо та Заслуженого тренера України, людину, відому на всю Хмельницьку область. Зараз же, для українців, у світлі останніх подій, він запам'ятається першим заступником міського голови в Ірпінській Міській Раді, який погруз у корупціних скандалах.

28 серпня прокуратура Київської області повідомила про підозру першому заступнику Ірпінського міського голови Дмитру Христюку, якого звинувачує в причетності до розкрадання бюджетних коштів і земель на території Ірпеня.

Обласні прокурори підозрюють Дмитра Христюка у низці злочинів, пов’язаних із виконанням службових обов’язків. Кажуть, що в Ірпінській міській раді діє «злочинна організація» на чолі з мером. Збитки, які начебто завдані місту в результаті діяльності цього «злочинного угрупування», складають майже 19 мільйонів гривень. Саме такий розмір застави прокуратура вимагала встановити для Дмитра Вікторовича.

Христюка допитали як підозрюваного, опісля чого прокуратура порушила клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Однак 30 серпня під час засідання Шевченківського районного суду м. Києва слідчий суддя Лідія Шебуняєва не вдовольнила клопотання обласної прокуратури, обравши в якості запобіжного заходу нічний домашній арешт.

На днях в ефір національного телеканалу вийшло розслідування Максима Опанасенка, журналіста програми "Слідство.Інфо". У сюжеті зокрема доводиться, що переможцями тендерів на ремонтні роботи в місті виявилися не лише люди, які про це й гадки не мають, а й навіть підприємець, який помер за кілька років до конкурсних торгів. 

Ще раніше до цього, Дмитро Христюк на початку року придбав квартиру в Ірпінському регіоні, вартість якої перевищує 50 прожиткових мінімумів, але не вніс зміни в майновому стані до декларації. 

«Дмитро Христюк придбав квартиру у січні 2017. У нього було 10 днів, щоб про це поінформувати НАЗК. Він же порушив строки подання повідомлення майже на півроку. За це передбачений штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – пояснила координатор кампанії «Стеж за грошима» Громадського руху ЧЕСНО Віта Думанська.

За її словами, за невчасне подання відомостей про придбання квартири Христюк повинен сплатити штраф від 80 до 160 тисяч гривень.

«Проте, у правоохоронців мали б буди запитання до того, звідки у чиновника кошти на придбання квартири та автомобіля Тойота (придбаної у квітні) на загальну суму 960 тисяч гривень. У 2016 Христюк задекларував трохи більше 200 тисяч гривень доходу та 0 заощаджень», – додала Думанська.

Відео

0
репостів
0
репостів