Розділ Суспільство

Cвято підведення результату у змаганні за здоров’я та повноправне життя

Автор Л.Строкатюк 31 травня 2012, 21:27

Ось нарешті і дочекались ми таких радісних, таких чарівних, таких очікуваних дітворою теплих літніх, з запахом квітучих ланів та дзвінких водоймищ днів. Літо - це пора року, яку не можна порівняти ні з чим. Воно таке ж тепле, як мамині лагідні руки, таке ж багате на здоров’я як наша планета Земля. Лише питання - чи шануємо та цінуємо ми з вами ці дари?

 

Питання здоров’я - особливо актуальне для тих діток, які отримують послуги у Шепетівському міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Великим випробуванням для них є кожен день життя тому, що життя – це боротьба за кожен рух, за кожне слово, за кожне відчуття. Коли дивишся на календар і читаєш - 1 червня «День захисту дітей», то відразу виникає запитання - а чому лише у цей день? А в інші дні це питання є неактуальним? Кожен з нас замислюється рано чи пізно про майбутнє своєї родини, дітей, онуків, батьківщини, країни…

28 травня у Шепетівському міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів відбулось свято підведення результату у змаганні за здоров’я та повноправне життя. На святі як завжди, об’єднались усі маленькі мешканці нашої славної Шепетівки. Вони показували свої спортивні досягнення, творчі доробки. Свої таланти з вокалу та хореографії демонстрували випускники дошкільного закладу «Барвіночок», які впродовж багатьох років є волонтерами і помічниками у центрі. Майстер-клас, який вони провели з вихованцями центру, довів, що усі дітки однаково стараються, усі однаково уміють дружити та веселитись. Якби ми, дорослі, хоч іноді замислювались над тим, що уроки дитинства, а саме: щирості у спілкуванні, довіри один до одного, любові до оточуючого світу – це підказка і шлях для нас дорослих у вирішенні питань нашого співіснування у світі.

Центр має гарну матеріально-технічну базу, чудову пізнавально-розвивальну дидактичну основу для соціально-середовищної адаптації дитини з особливими потребами. Але діти завжди раді подарункам від Шепетівського міжшкільного комбінату, які на кожне свято дарують вихованці та педагоги закладу, який не лише розширює професійний світогляд учнів навчальних закладів міста, але і виховує їх на основі української ідеології, а саме милосердя. Найщиріші вітання з завершенням навчального року усім учням, педагогічним колективам та батькам, які впродовж багатьох років йдуть поруч з нашими дітками.

Стало традицією, що на початку літа у нас у центрі з’являються нові друзі. Не став виключенням і нинішній рік. Свою підтримку та спонсорську допомогу запропонували представники фірми «Оріфлейм», які прекрасно розуміють, що красивою людину роблять гарні вчинки, здоров’я та щира душа. Полодюк Тетяна Володимирівна, вихователь навчально-виховного об’єднання № 3, саме вона презентувала дану пропозицію підтримки, побажала терпіння, натхнення, відваги у такій нелегкій щоденній боротьбі за життя, яку ведуть наші маленькі вихованці. Дитячий, батьківський колективи та працівники центру щиро дякують представникам фірми «Оріфлейм» та сподіваються на плідну співпрацю, бажаючи міцного здоров’я та гарних фінансових здобутків.

Зі своєї сторони колектив центру робить все для того, щоб зменшити показник у статистиці діток, які мають статус дитини - інваліда та реалізувати їхні заповітні мрії. А найголовніша мрія наших вихованців - це бути здоровим, відчувати, що вони прийшли у світ, який їх захищає і просто любить.

Під час частування солодощами, які є невід’ємною частиною кожного свята у центрі, на нашу адресу надійшла чудова новина.

За результатами підведення підсумків фіналу 1-го Міжнародного литовсько - українського конкурсу малюнків, плакатів і фотографій «Дружать діти на планеті», у якому приймали участь вихованці нашого центру ( на фінал Конкурсу надійшло 2835 робіт з усіх регіонів України та Литовської Республіки), визначено переможцем у номінації «Я і моє здоров’я» (молодша вікова група) 1 місце - Дворецького Юрія, вихованця Шепетівського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів !!! Керівник гуртка – прекрасний талановитий фахівець, чудовий педагог Антонюк Наталія Анатоліївна.

Всім найкращі вітання та побажання гарного здоров’я і чудового літнього відпочинку!

0
репостів
0
репостів