Версія для друку
Розділ Суспільство

Рятувальники продовжують контролювати пожежну безпеку на хлібних масивах

Автор 11 серпня 2017, 16:10

На Хмельниччині, як і в більшості регіонів України триває жнивна кампанія. Ризик виникнення пожеж спричинюють спекотна погода та людський фактор. Навіть невеличка іскра може призвести до масштабної пожежі на хлібному полі.

З метою запобігання виникнення пожеж у місцях збору врожаю, 11 серпня рятувальники Шепетівського районного сектору спільно з колегами з ГУ ДСНС України у Хмельницькій області продовжують профілактичні заходи.

Під час спілкування з аграріями фахівці ДСНС зауважили, що основними причинами виникнення пожеж під час зернозбиральної кампанії є необережне поводження трудівників полів із вогнем, випалювання стерні, порушення правил експлуатації машин та агрегатів. У цей період категорично забороняється  розпалювати багаття, застосовувати відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поряд із сховищами соломи й сіна. Оглянувши зернозбиральну техніку місцевих сільськогосподарських підприємств, фахівці Служби порятунку «101» під розпис ще раз проінструктували механізаторів та комбайнерів, а також вручили аграріям тематичні листівки та пам’ятки з правилами пожежної безпеки у період жнив.

Шепетівський районний сектор ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Останнє редагування 11 серпня 2017, 16:12