Версія для друку
Розділ Суспільство

У Шепетівці відзначили 25-річчя діяльності сестер-йосифіток в Україні та парафії

Автор 03 липня 2017, 19:33

У червні 2017 року минає 25 років від початку діяльності Сестер Святого Йосипа в парафії Воздвиження Святого Хреста в м. Шепетівці. Це також офіційна дата відновлення діяльності Згромадження Сестер Святого Йосипа в Україні. З цієї нагоди 29 червня в Шепетівській парафії відбулася урочиста Свята Меса, яку очолив єпископ Харківсько-Запорізької Дієцезії Його Преосвященство Станіслав Широкорадюк, який запросив Сестер до праці в Україні.

Співслужили Месу Міністр Провінції Братів Францисканців Провінції святого Архангела Михаїла о. Даниїл Ботвіна OFM та Віце-Міністр О. Емануіл Сабадах OFM, настоятелі  парафії, які впродовж 25 років працювали в Шепетівці: О. Франциск Ботвіна OFM, О. Андрій Немченко OFM, О. Святослав Сиворинський OFM, О. Петро Жарковський, О. Бенедикт Свідерький OFM та О. Ярослав Машталяр OFM, а також о. Микола Біскуп та священики з деканату.

На святкування прибули Генеральна Вікарія Згромадження Сестер Святого Йосипа Сестра Ванда Матисік і Настоятелька Української Делегатури Сестра Тобіаша Сємек, перші Сестри святого Йосипа, які працювали в Шепетівці – Сестра Давіда Мушинська та Сестра Антонетта Соліло, а також Сестри, що коли-небудь працювали чи походять з Шепетівки.

Після закінчення Євхаристії священики, сестри та запорошені гості і доброчинці продовжили радість зустрічі та святкування при столі в монастирі Сестер.

Сестри разом зі священнослужителями та мирянами співпрацюють в різноманітних формах душпастирства, а саме: катехизують дітей, молодь і дорослих, готують їх до прийняття Таїнств, провадять молитовні групи. Прикрашають вівтарі парафіяльних храмів квітами та дбають про декорації, які сприяють глибшому переживанню окреслених в Церкві літургійних періодів та урочистостей.

Також віддавна в парафії йосифітки працюють органістками, створено парафіяльний дорослий та дитячий хор, які співом прикрашають Літургію та допомагають вірним молитися. Сестри також заснували парафіяльну молитовну групу святого Йосифа, членам якої допомагають збагачувати свою духовність, а ті в свою чергу молитовно підтримують згромадження.

Та перлиною діяльності сестер у Шепетівці є Світлиця Дитятка Ісус, яку відвідують малята з парафіяльних сімей і не тільки. Сестри материнською турботливістю та доброзичливим словом повчання готують вихованців до життя, вчать виконувати релігійні, моральні та суспільні обов’язки.

Фотозвіт із заходу