Розділ Суспільство

Підопічних міського територіального центру соціального обслуговування звозили в Острог

Автор Вікторія Шкабара 21 червня 2017, 21:59

Піклування про організацію дозвілля та відпочинку, саморозвиток підопічних міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) покладено на відділення денного перебування. Саме цим відділенням проводяться найрізноманітніші заходи. 15 червня працівники відділення організували  для інвалідів і людей похилого віку поїздку – екскурсію в м. Острог. Супроводжували поїздку медична сестра – Олеся Чешук, інструктор з трудової адаптації – Вікторія Шкабара , психолог –  Юлія Мазурець.

Здавалося б, Острог невелике тихе провінційне містечко, але це зовсім не так! Одним із «вічних» міст в Україні його можна назвати. Тут  у вічності час немов зупинився, ця мальовнича місцина не знає плину часу. В Острозі на наших очах оживає середньовіччя з лицарями, замками, величними князями та вишуканими дамами. Тут є на що подивитись кожному.

Екскурсія розпочалася у Національному університеті «Острозька академія». Нас зустрів екскурсовод, який розповів про перший вищий навчальний заклад східно - слов'янських народів – Острозьку слов'яно – греко - латинську академію, про історію створення навчального закладу. Ми  дізнались, хто з відомих людей навчався та відвідував академію. Найбільш містичним та захоплюючим етапом екскурсії став спуск у підземелля, що розташоване на території.

Найцікавішим пунктом екскурсії стало відвідання Наукової бібліотеки Острозької академії, що є гордістю університету. Фонд бібліотеки нараховує понад 300 тисяч примірників книг, серед яких чимало рідкісних видань, унікальних колекцій. Екскурсію  продовжили у Музеї книги та друкарства. Експозиція музею розміщена на трьох поверхах. Вона розповідає про історію створення книги та виникнення друкарства. Найцікавіший екземпляр - вишитий «Кобзар» майстрині з Рівного. У цій вишитій книзі 48 сторінок з дикого льону, розміром 36,5х26см.

Далі за маршрутом був Острозький замок, де нас познайомили з історією виникнення й розвитку не тільки Острога, а й Луцька. А останньою зупинкою став Свято – Троїцький чоловічий монастир, розташований у с. Межиріч Острозького району, біля мальовничого ставу на річці Свитеньці. Найголовніша святиня храму – Чудотворний образ Божої Матері «Життєподательниця». День видався цікавим і насиченим на різні події,а у  відвідувачів залишились приємні  враження. 

0
репостів
0
репостів