Версія для друку
Розділ Суспільство

Депутати затвердили генеральний план міста та розглянули ряд важливих питань

Автор 19 травня 2017, 19:17

19 травня, відбулося  засідання ХХІІІ сесії Шепетівської міської ради VІІ скликання. На порядок денний було винесено  понад 50 питань.

Після затвердження порядку денного, присутні заслухали інформацію керівника місцевої прокуратури про результати діяльності місцевої прокуратури за місцем дислокації в місті Шепетівка за 2016 рік. Інформацію було прийнято до відома.

Далі депутати підтримали проект рішення про внесення доповнень до Програми протидії та профілактики злочинності на території м.Шепетівка, а також покращення координації та повсякденної та оперативної діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку на 2016 – 2020 роки, який представляв начальник Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області В.Шкіднюк. Програма передбачає встановлення по місту більше 30 камер спостереження.

Позитивним було голосування й по проекту про запровадження мораторію на встановлення тимчасових споруд та білбордів на вулицях Героїв Небесної Сотні та Проспект Миру до затвердження єдиного архетипу  тимчасової споруди для розміщення на вказаних вулицях.

Також, народні обранці своїм голосуванням затвердили на вже тривалий час вакантній посаді заступника міського голови Наталію Стасюк, яка до цього обіймала посаду начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту.

Одним із наступних рішень стало затвердження змін до бюджету міста на 2017 рік. Даним проектом передбачено виділення коштів на будівництво водогону на ділянці вулиці Максима Залізняка від 1 до 25 номера. Ця частина вулиці потрапляє до першої черги «Будівництва вуличної водопровідної мережі по вул. Максима Залізняка, вул. Соломії Крушельницької, вул. Механізаторів , вул. Козацька, пров. Козацький та частина вул Судилківської». Також,  виділено кошти на капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення по ряду вулиць та на поточний ремонт вулично-дорожньої мережі тощо.

Далі відбулося довгоочікуване голосування по ряду проектів, що стосуються затвердження Генерального плану. Відповідно до експертного звіту Державного підприємства "Науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут "НДІпроектреконструкція" народні обранці затвердили Генеральний план міста, розроблений  Державним підприємством "Український державний науково-дослідний інститут проектування міст "ДІПРОМІСТО" імені Ю.М.Білоконя". Одноголосно  було затверджено Історико-архітектурний опорний план міста Шепетівка з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам'яток та історичних ареалів, розроблений Науково-дослідним інститутом пам'ятко-охоронних досліджень. Також, затвердити  План зонування територій міста (зонінг) та План червоних ліній магістральних та житлових вулиць міста.

Останнім питанням яке розглянули депутати цього дня було встановлення встановлення меморіальних дошок Андрію Біленькому та Тимошишину Олександру Андрійовичу - воїнам, які загинули захищаючи Батьківщину в ході проведення АТО на сході України. Дошки будуть розміщені в Шепетівській загальноосвітній школі   І - ІІІ ступенів №6, де вони здобували середню освіту.

Інформаційний відділ Шепетівської міської ради