Версія для друку
Розділ Суспільство

У Грицеві відбувся захід присвячений відзначенню Дня Матері

Автор 14 травня 2017, 15:09

12 травня у Грицівській школі сприяння здоров'ю відбулось свято "Мамо, моя рідна і єдина, ластівка добра і теплоти" присвячене відзначенню Дня Матері. 

Усі українці відзначають день найдорожчої у житті людини – МАМИ. Це найважливіші жінки для кожного з нас. І здається закономірним, що ми відзначаємо таке свято. Ведучі повідали присутнім, що в Україні офіційно День матері почали святкувати з 2000 року. Саме тоді було постановлено вітати наших матусь у другу неділю травня. Але ідея виникла набагато раніше. У 1928 році Союз українок Канади вирішив вшанувати найрідніших мам. Отже, перший День матері святкували українці, та не в Україні. Але вже наступного року дійство відбулося у Львові, і знову ініціатором стала жінка – редактор тижневика "Жіноча доля" Олена Кисилевська (напевно, тільки жінка може збагнути усю сутність материнства). Того ж року "Союз українок" посприяв поширенню свята по всій західній Україні. Під їх патронатом різноманітні молодіжні та культурні організації влаштовували гучні дійства, аби вшанувати найрідніших матусь.


Реклама: Магазин нижньої білизни брабрабра дозволить мамам бути не лише гарними та спокусливими, але і здоровими. Адже якісна білизна гарантує жіноче здоров'я, а здорова мама - це здорові діти.


Потім усі присутні матусі переглянули фільм "Сім'я - це найбільший скарб", і наші діточки привітали їх, подарувавши малюночки. Панасенко Вероніка подарувала пісню "Мамині руки". Діти дарували своїм матусям віршовані рядки.

Протягом тижня у виставковій залі школи діяла виставка дитячих малюнків "Моя матуся". 

Макарчук Богдан та Клімова Тетяна (ведучі свята) подарували глядачам танцювальну композицію "Вальс для мами"      

Друга частина свята - розважальна, яка складалась із 3 конкурсів: 

* почистити картоплину, хто швидше;

* записати чим більше страв на букву К;

* на дотик, із зав'язаними очима, дізнатися, яке кухонне приладдя знаходиться на столі.  

Після конкурсу мам, діти, одягнувши хустинки та фартушки,  почали готувати для рідної мами солодкий подарунок - млинці із вишнями та чорницею, приправлені цукровою пудрою.

Під час сольного номеру Сашуні Поліщук на екрані усі глядачі переглядали фільм, складений із світлин мам та доньок, синів. Завершилось свято загальною фотосесією.

День матері - це день, коли ми можемо подякувати нашим мамам за усе те добре, що вони для нас зробили, за їх самопожертву і любов. Тому не забудьте привітати своїх найрідніших матусь. Цього дня ви можете подарувати їм щастя!

 Грицівська школа сприяння здоров'ю

Останнє редагування 23 вересня 2019, 19:03