Розділ Суспільство

У Чотирбоках повертають водойму у власність громади

Автор 24 квітня 2017, 21:09

На Хмельниччині прокуратура вимагає повернення у комунальну власність земельної ділянки водного фонду площею майже 15 га та вартістю понад 3 млн грн.

Підставою для прокурорського втручання стало те, що в 2011 році у тимчасове безоплатне користування одній із неприбуткових громадських організацій рішенням сесії сільської ради передано землі водного фонду площею 14,7 га, що знаходиться в межах села Чотирбоки Шепетівського району.

У порушення вимог Водного кодексу України земельну ділянку вартістю понад 3 млн. грн. передано громадській організації для здійснення спортивної риболовлі та риборозведення без оформлення договору оренди.

Внаслідок цього місцевий бюджет та територіальна громада недоотримували значну суму коштів, які могли надійти від платного користування об’єктом.

«Враховуючи ці порушення, Шепетівська місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати договір тимчасового безоплатного користування земельною ділянкою водного фонду недійсним та припинити його дію на майбутнє», - повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар.

Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

0
репостів
0
репостів