Розділ Суспільство

Прокуратура вимагає від псевдо-фермера повернення у державну власність 134 га землі

Автор 19 квітня 2017, 22:28
В межах реалізації представницьких повноважень Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні сільгоспугідь на території Вовківецької сільської ради Шепетівського району.
Місцевою прокуратурою встановлено, що наказами Головного управління  Держгеокадастру в Хмельницькій області у грудні 2015 року громадянину у користування на умовах оренди  надано чотири земельні ділянки загальною площею понад 134 га.
 
Землі вартістю понад 2,5 млн. грн. передано особі для ведення фермерського господарства.
 
Разом з тим, посадовці при прийнятті таких рішень формально підійшли до вирішення заяв громадянина та не пересвідчились у волевиявленні заявника створити фермерське господарство та його спроможності вести діяльність такого виду – виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатись її переробкою та реалізацією.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, дійсний намір землекористувача спрямовувався не на ведення фермерського господарства, а на штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду без проведення земельних торгів.

Окрім цього, з грудня 2015 року вказані землі фактично не використовувались, земельна ділянка знаходиться в занедбаному стані, поросла чагарниками та в деяких місцях заліснилась, а орендна плата до місцевого бюджету за цей період не надходила.

У зв’язку із цим, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати незаконними та скасувати вказані накази Головного управління Держземагенства в області та повернути землі у державну власність.

Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
0
репостів
0
репостів