Версія для друку
Розділ Суспільство

Шепетівка отримає електронну платформу для впровадження бюджету участі

Автор 28 березня 2017, 18:17
Шепетівка стала одним із переможців конкурсу з відбору 30 міст України для впровадження бюджетування за участю громадян, зокрема, з розподілу бюджетних коштів на реалізацію пріоритетних проектів, що має назву Громадський бюджет.

Конкурсний відбір проводився Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень у лютому 2017 року для участі у проекті «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» (Проект) за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Для забезпечення своєчасного початку роботи в рамках Проекту 24 березня було підписано спільно опрацьований Меморандум про співпрацю між Шепетівською міською радою та Всеукраїнською громадською організацією «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень»(ІБСЕД).

27 березня у малій залі виконавчого комітету Шепетівської міської ради відбулась нарада-семінар на якій було презентовано систему «Громадський проект» та розпочалось навчання працівників. Косультант Катерина Борисенко розповіла, як працює бюджет участі в інших містах, ознайомила присутніх з роботою в електронній системі та відповіла на актуальні запитання.

Також  робота з містами-переможцями включає надання методологічної, інформаційної та оганізаційно-технічної підтримки при практичному впровадженні Проекту. Також, Шепетівці буде надано електронну платформу для автоматизації усіх етапів бюджету участі — від подання громадських проектів до е-голосування та звітності про реалізацію.

На презентацію були запрошені керівники відповідних структурних підрозділів виконавчого комітету, депутати міської ради та громадськість.
Інформаційний відділ Шепетівської міської ради
Останнє редагування 28 березня 2017, 19:05