Версія для друку
Розділ Суспільство

Рятувальники нагадують громадянам про безпеку перебування на відпочинку у лісі

Автор 20 березня 2017, 23:34
З метою недопущення виникнення пожеж та проведення роз’яснювальної роботи, рятувальники Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області посилено проводять профілактичні рейди щодо доведення вимог правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності до відпочиваючих у лісових масивах та зонах відпочинку.

Так, 19 березня співробітники 29-го державного-пожежно-рятувального поста смт. Гриців завітали до найбільш відвідуваних та улюблених місць громадян, а саме до лісових масивів.

Під час заходу було перевірено наявність мінералізованих смуг та шлагбаумів на в`їзді до лісосмуг, а також найбільш вірогідні місця відпочинку людей.

З громадянами, які перебували в лісі, рятувальники проводили бесіди щодо правил поведінки у лісах, а також довели основні вимоги у разі виявлення бойових снарядів. Також відпочиваючим були вручені листівки з правилами поведінки під час відпочинку та інструкції алгоритму дій при виявленні пожеж в лісах.

Шановні громадяни, Державна служба з надзвичайних ситуацій України закликає Вас неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, особливо в лісопаркових зонах.

Пам’ятайте: джерелом пожежі в лісі є необережно кинутий сірник або недопалок. Виберіть місце для вогнища та обладнайте його. Ніколи не залишайте вогнище без догляду. Не загашене вогнище може бути причиною лісової пожежі. А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів.

Якщо ж ви виявили в лісі незначне загоряння - спробуйте його негайно загасити за допомогою води, землі або гілки листяного дерева, поки вогонь не розповсюдився на значну площу. Якщо ж пожежа стрімко поширюється, то негайно повідомте про це Службу порятунку за номером «101».
ГУ ДСНС України у Хмельницькій області