Розділ Суспільство

Справа колишнього чиновника щодо привласнення землі вже на фінішній прямій

Автор 14 березня 2017, 22:09
Так запевняють в прокуратурі області. Олександр Данилюк, який керував цим підрозділом за часів Василя Ядухи, зараз – у статусі обвинуваченого. Йдеться про ймовірну причетність до шахрайства в особливо великих розмірах. Вже півтора роки екс-посадовець разом з іще одним обвинуваченим перебуває у СІЗО. Третій фігурант справи – не під вартою.

Колишнього очільника управління облдержадміністрації та викладача Хмельницького університету управління та права Олександра Данилюка звинувачують у привласненні кількох десятків гектарів землі у Хмельницькому та Шепетівському районах.

«Наразі триває судове слідство. Воно так затягується через те, що свідки були студентами хмельницьких вишів. А зараз роз’їхалися по місцях свого проживання по всій Україні. На сьогодні допитано понад 50 таких свідків. Санкція статті «Шахрайство» (пункт 4) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 12 років», – коментує начальник відділу прокуратури області Олег Павлик.

На думку правоохоронців, екс-посадовець займався пошуком студентів, на яких оформлялися земельні ділянки. Молодь отримувала омріяні гектари, а потім передаровувала. А от про причетність до таких махінацій тодішнього голови облдержадміністрації Василя Ядухи нині не йдеться.

0
репостів
0
репостів