Розділ Суспільство

Шепетівська прокуратура вимагає повернути у державну власність 44 га землі

Автор 09 березня 2017, 22:26
Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні земель державної власності, розташованих на території Судилківської сільської ради Шепетівського району. Встановлено, що на підставі розпоряджень облдержадміністрації Шепетівською районною державною адміністрацією одному із товариств передано в оренду земельні ділянки площею понад 44 га для видобування корисних копалин.

Вартість вказаних земель перевищує 20 млн. грн.

Розмір орендної плати за користування землею визначено у правочині на підставі нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Водночас, в порушення умов договорів оренди землі та вимог земельного законодавства, підприємство орендну плату за користування земельними ділянками систематично не сплачує, внаслідок чого утворилась заборгованість на суму близько півмільйона гривень.

«За вказаних обставин, місцевий бюджет та територіальна громада недоотримує значну суму коштів, яка наразі стягується у примусовому порядку», - повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар.

Тому місцева прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулась до суду з вимогами розірвати договори оренди землі площею понад 44 га вартістю більше 20 млн. грн.

Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області. 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
0
репостів
0
репостів