Розділ Суспільство

З першого березня у Шепетівці здорожчає "комуналка"

Автор 15 лютого 2017, 18:26
13 лютого відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради. На порядок денний було винесено вісім важливих для громади міста питань.

Найбільш вагомим стало питання про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.  Діючий  тариф на дані послуги було встановлено у 2012 році. На той момент мінімальна заробітна плата становила 1094 грн., на грудень 2016 – 1600 грн., відповідно збільшились і відрахування на податки. Значно зросла вартість паливно-мастильних матеріалів, електроенергії та виробничих витрат. З урахуванням викладеного, в грудні 2016 року приватні підприємства ПП «Управлінська компанія «Житлофонд» та ПП «Управлінська компанія «Управдом» надали виконавчому комітету обгрунтування зміни діючого тарифу та розрахунки нових тарифів і звернулись  з проханням розглянути та затвердити їх.

Проект нових тарифів було опубліковано в Міськрайонній громадсько-політичній газеті «Шепетівський вісник» від 05 січня 2017 року № 1-2 (15451-15452) та на офіційному сайті Шепетівської міської ради,  для ознайомлення та внесення пропозицій мешканцями Шепетівки. За цей період заперечень та побажань від громади управлінські компанії та виконавчий комітет Шепетівської міської ради не отримали.

Члени виконавчого комітету розглянувши розрахунки тарифів на комунальні послуги по утриманню будинків та прибудинкових територій вирішили затвердити зміну тарифів на дані послуги, які згідно рішення набувають чинності з 1 березня 2017 року.

Наступним рішенням  було підтримано проект про повідомну реєстрацію колективних договорів та змін і доповнень до чинних колективних договорів.

На засіданні розглянули ряд питань містобудування та архітектури і затвердили низку житлових питань. Також, присутні встановили вартість квитків за послуги в міському парку культури і відпочинку.

Ще одним важливим питанням порядку денного стало затвердження положення про тендерний комітет та склад тендерного комітету виконавчого комітету Шепетівської міської ради. В ході обговорення були враховані всі пропозиції учасників засідання та з поправками рішення було прийняте.
Інформаційний відділ Шепетівської міської ради
Останнє редагування 15 лютого 2017, 18:32
0
репостів
0
репостів