Розділ Суспільство

Чи вчиняв корупційне правопорушення міський голова?

Автор 09 лютого 2017, 21:46
Вчора надвечір, соціальними мережами пролетіла звістка про те, що шепетівського міського голову притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень. Цю інформацію надали на офіційному сайті Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області, але без жодних деталей. Тому ми спробували більше детально розібратись що ж стоїть за цим повідомленням.
Згідно постанови судді Огородніка І.В. від 07.02.2017 року у справі №688/185/17-п Шепетівського міського голову Полодюка М.І. визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, передбачених ч.1 ст.172-7, ч.2 ст.172-7 КУпАП.
Саме таке формулювання з'явилось в обід 8 лютого на офіційному сайті судової установи. В Єдиному державному реєстрі судових рішень нам цю постанову знайти не вдалось. Останній документ там датований 6 лютим цього року.

Ми зв'язались із Михайлом Полодюком щоб він пролив світло на цю справу. Він повідомив, що судова справа стосувалась Статті 591 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", в якій йдеться про конфлікт інтересів. До правоохороних органів надійшла зайява від громадянина К., який ствержував, що під час розгляду питання преміювання міського голови та його заступників ще у листопаді 2015 року, Полодюк М.І. публічно не оголосив про конфлікт інтересів.

Справа базувалась на цій заяві та показах свідків. Щоправда в ході судового засідання свідки під присягою заявили, що подібних свідчень не надавали. Суд не взяв це до уваги, як і протоколи сесії міської ради і виніс постанову, згідно якої Михайло Полодюк має сплатити біля 6000 грн штрафу.

Дуже дивним виглядає формулювання заголовку на сайті Шепетівського міськрайонного суду, де ствержується, що міського голову вже притягнуто до адміністративної відповідальності, адже законної сили постанова ще не набрала і буде оскаржуватись в апеляційному суді.

Ми будемо пильно слідкувати за подальшим розвитком цієї справи і в наступних матеріалах більш детально її вивчимо.
Останнє редагування 09 лютого 2017, 23:12
0
репостів
0
репостів