Версія для друку
Розділ Суспільство

Посадовець поштового відділення попався на корупції

Автор 05 січня 2017, 16:30
Шепетівською місцевою прокуратурою затверджено і направлено до суду обвинувальний акт за фактом привласнення більше 18,5 тисяч гривень заступником начальника одного з центрів поштового зв’язку Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.
За інформацією керівника місцевої прокуратури Івана Комара, мова йде про кошти, які були отримані листоношами від жителів одного з міст області з метою передплати періодичних видань.

Проте, зазначена посадова особа в період з грудня 2015 року по лютий 2016 року, отримавши ці кошти від листонош, не зарахувала їх на відповідний рахунок, а, використовуючи своє службове становище, привласнила більше 18,5 тисяч гривень.

Наразі обвинуваченій інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.