Розділ Суспільство

Роман Мацола 1 вересня провів у сільських школах Хмельниччини

Автор Світлана Климович 03 вересня 2016, 01:48
Роман Мацола 1 вересня провів у сільських школах Хмельниччини Матеріал розміщено на правах реклами

Славутчина

Розпочав відзначення Дня знань народний депутат на Славутчині

Сільським дітям – європейський клас

Результати реалізації проекту з такою назвою було презентовано у селі Старий Кривин, яке стало першим місцем, куди 1 вересня завітав Народний депутат України.

За кошти гранту Громадської організації Романа Мацоли «Інститут солідарності громад» тут було створено сучасний кабінет зарубіжної літератури: придбано парти, стільці, проектор, інші меблі та обладнання, які мають створити учням та вчителям комфортні умови для навчання.

Народний депутат привітав присутніх з початком нового навчального року, а для першачків подарував таке необхідне їм шкільне приладдя. В свою чергу, директор школи Тетяна Сімчук та сільський голова Василь Малинюк подякували народному обранцю за допомогу школі, сприяння у ремонті ділянки дороги, що пролягає через Старий Кривин та, загалом, за постійну підтримку. Місцеві керівники говорили, що добре мати такого депутата, який не лише перед виборами працює, а увесь час піклується про проблеми людей.

Інфраструктура села Крупець покращуватиметься

Під час свого виступу на святковій лінійці у селі Крупець Роман Мацола не лише привітав присутніх з Днем знань, а й розповідав про реформи, які нині активно впроваджуються в початковій та середній школі.

Українська освіта змінюється до кращих світових стандартів. Зокрема, після провадження реформи, зменшиться навантаження на дітей, більше уваги буде приділено навчанню самостійного критичного мислення, менша увага оцінкам, а більша - підготовці до самостійно житті в суспільстві. Додаткові зусилля приділятимуться саме сільським школам, які нині незаслужено перебувають в дещо гіршому стані. Поки що реформа на старті, проблем багато, але народний депутат не лише займається законотворчою роботою, а й постійно допомагає школам, вчителям та учням.

У Крупці незабаром презентуватимуть результати ще одного грантового проекту, підтриманого організацією Романа Миколайовича - «Українським дітям – щасливе дитинство», який передбачає облаштування футбольного, волейбольного та баскетбольного майданчиків, придбання спортивного інвентарю.

Також Роман Мацола, як депутат, добився виділення коштів від Уряду на капітальний ремонт Крупецького НВК, а це досить вагома допомога селу.

Варто відзначити, що наш депутат його громадська організація постійно підтримують та допомагають втілити в життя важливі соціальні проекти. За два останніх роки їх було реалізовано уже більше 100, на загальну суму понад два мільйони гривень.

Шепетівщина

У Великій Медведівці презентували новий спортивно-ігровий майданчик

Побував цього дня Роман Мацола і у Великій Медведівці. У новий навчальний рік учні та вчителі сільської школи зустрічають з оновленим спортивно-ігровим майданчиком. Така приємна подія стала можливою завдяки спільним старанням вчителів та батьків, а також гранту від «Інституту солідарності громад».

В рамках проекту за кошти організації депутата було закуплено будматеріали, з яких батьки самостійно виготовили футбольні ворота, баскетбольні щити, гімнастичні турніки. Варто відзначити, що реалізувати проект допомагало практично все село, і місцеві підприємці, і прості мешканці…

Оглянувши школу та умови, в яких навчатимуться та працюватимуть у Великій Медведівці, Роман Миколайович залишився задоволеним, подякував та зауважив, що, на його думку, тут люди на своєму місці, село розвиватиметься. Ну а сам народний обранець і надалі допомагатиме.


У Ленківцях та Шепетівці

Наступним місцем зупинки народного депутата 1 вересня була школа у селі Ленківці.

Роман Мацола привітав присутніх з початком нового навчального року, оглянув школу, подякував педагогічному колективу за те, що вона доглянута і побажав успіхів та терпіння у їх нелегкій праці.

У сільську школу, для першокласників, депутат також привіз набори шкільного приладдя. І хоча робочий графік цього дня у нього був напружений, він намагався якомога більше часу виділити спілкуванню з простити людьми.

Перебуваючи у Ленківцях Роман Мацола також відвідав нещодавно добудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Сюди за кошти організації Романа Миколайовича було закуплено меблі у палати для хворих.

Цього ж дня помічник-консультант народного депутата Ірина Топчій побувала у Шепетівському професійному ліцеї, де привітала педагогів та ліцеїстів зі святом першого дзвоника, а також подарувала цілий хороші футбольні м’ячі, аби молодь могла не лише добре навчатися, а ще й мала б можливість займатися спортом.

Полонщина

Завершував свій насичений першовересень Роман Мацола у мальовничому Полонному.

Чиста вода дитячому реабілітаційному центру

Тут Роман Миколайович побував у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство», куди привіз місцевим вихованцям подарунки до початку навчального року, а потім ознайомився з результатами проекту з поглиблення та облаштування криниці. Завдяки цій ініціативи місцевих педагогів та підтримки «Інституту солідарності громад» у закладі нарешті буде нормальний доступ до питної води.

Обов’язково варто відзначити, що це не якась разова допомога дітям, які потрапили у складні життєві обставини, Роман Миколайович постійно опікується Центром «Щасливе дитинство».

Про Духовні основи не забуваймо

Перебуваючи 1-го вересня у Полонному народний депутат Роман Мацола також був присутній на відкриті та освяченні фігури Божої Матері. Скульптура куплена та встановлена на мікрорайоні Горошки завдяки ініціативі місцевої релігійної громади та фінансової підтримки організації народного депутата «Інститут солідарності громад». Варто відмітити важливу роль в реалізації цього проекти його ініціаторки та «двигуна» Марії Ласкаржевської, її вклад був неоціненний.

Після урочистостей Роман Миколайович, разом з міським головою Францом Скримським та іншими представниками місцевої влади, зустрілись з мешканцями Полонного, обговорили конкретні проблеми людей та намітили шляхи їх вирішення.

На завершення свого репортажу хочу зазначити, що приємно спостерігати за роботою політиків, які не гучними словами, а зробленими справами турбуються про простих людей. Добре, що в Україні такі ще залишилися, нехай їм Бог допомагає.
0
репостів
0
репостів