Розділ Суспільство

Шепетівчани вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Автор 16 травня 2016, 23:01
15 травня під час мітингу-реквієму та панахиди шепетівчани схилили голови на знак пошани та скорботи за жертвами політичних репресій в Україні. Заходи відбулись за адресою вулиця Героїв Небесної Сотні, 22А — біля колишнього приміщення окружного НКВС СРСР, де 2007 року було встановлено пам'ятний знак жертвам політичних репресій та за адресою вулиця В.Котика 172а, в районі польського кладовища.
Мітиг-реквієм розпочався із загального молебню, який провів митрополит Хмельницький та Кам'янець-Подільський УПЦ КП Антоній.

Звертаючись до громадськості, міський голова Михайло Полодюк, зауважив:
Мені дуже приємно, що шепетівчани, усвідомлюють вагомість збереження пам'яті про несправедливо вбитих радянською системою людей. Це місце, де встановлено меморіальну дошку, вибрано не випадково. Саме тут у 30-х роках ХХ ст. енкаведисти вбивали наших земляків.
Міський голова нагадав присутнім, що окружний відділ НКВС знищував шепетівчан та мешканців округу з особливою жорстокістю. Так, лише за два місяці 1937 року у Шепетівці кати з НКВС розстріляли 709 осіб. Один із цих душогубів став "передовиком соціалістичного змагання", розстрілявши за одну ніч 160 осіб.

Опісля промови міського голови, присутні на скорботному заході поклали вінки та квіти до дошки та проспівали гімн України.
Фотозвіт із заходів
Останнє редагування 17 травня 2016, 12:54

Відео

0
репостів
0
репостів