Розділ Суспільство

Керівників двух профтехучилищ оштрафовано за корупційні правопорушення

Автор 21 квітня 2016, 15:27
Відділом ювенальної юстиції прокуратури Хмельницької області складено на направлено до суду два протоколи про вчинення керівниками двох вищих професійних училищ Дунаєвецького та Шепетівського районів адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією. Про це повідомила Прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Зокрема прокуратурою встановлено, що один із цих керівників ВПУ уклав з фермерським господарством, засновником і головою якого є він сам, договори про закупівлю продуктів харчування та дров для потреб училища. За поставлені товари фермерському господарству перераховано з бюджету понад 73 тис. гривень.

Інший його колега уклав від імені навчального закладу договори про закупівлю господарських товарів на загальну суму близько 23 тис. гривень у фізичної особи-підприємця, яка є його дружиною.

Знаючи про наявність у таких діях реального конфлікту інтересів,  зазначені керівники всупереч вимогам закону не повідомили про це вищестоящий орган – Міністерство освіти і науки України. Крім того, в умовах реального конфлікту інтересів вони свідомо прийняли рішення – уклали правочини, чим вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією (ч. 1, ч. 2 ст. 172-7 КУпАП).

За результатами розгляду протоколів суд визнав винними обох керівників ВПУ та наклав на них стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 гривень кожному, які вже сплачені.
Останнє редагування 21 квітня 2016, 15:29
0
репостів
0
репостів