Розділ Суспільство

Оголошені переможці конкурсу мікро-грантів від ГО «Інститут солідарності громад»

Автор Світлана Климович 18 березня 2016, 12:53
Оголошені переможці конкурсу мікро-грантів від ГО «Інститут солідарності громад» Матеріал розміщено на правах реклами
15 березня оголошено переможців другого конкурсу мікро-грантів від Громадської організації Романа Мацоли «Інститут солідарності громад». Ними стали 64 проекти, подані ініціативними групами громадян, громадськими організаціями та бюджетними установами Полонщини, Славутчини та Шепетівщини.
За словами виконавчого директора «Інституту солідарності громад» Лесі КОСТИК, загалом на конкурс було подано 163 заявки. Усі підняті проблеми є важливими та заслуговують на підтримку, але сума коштів, на жаль, дуже обмежена. Тому незалежна конкурсна комісія обрала 64 найбільш актуальні та реалістичні до виконання проекти. Їх загальний кошторис становить понад 1,8 млн.грн., більша частина з яких, це кошти від «Інституту солідарності громад», а решта – власний внесок ініціаторів.

З Шепетівщини переможцями конкурсу стали одразу 27 проектів. Уже протягом найближчих місяців буде зроблено чимало корисних справ. Серед них проекти: «Перші кроки в бізнесі. Перукар. Власна справа», забезпечення питною водою ЗОШ с.Судилків, допомога в реалізації дитячої мрії по створенню мультфільмів шестикласницею А.Березюк. Усі ФАПи району, для запобігання ускладнень при грипі будуть забезпечені пульсоксиметрами, в шепетівській ДЮСШ буде новий котел опалення, а  спортивний зал "Локомотив" поповниться новим інвентарем.

Планується також облаштування спортивних майданчиків у смт.Гриців та на подвір’ї школи у с.В.Медведівка, реконструкція баскетбольного майданчику ЗОШ №1, обладнання кабінету для дітей з особливими освітніми проблемами у Шепетівці, підтримка проекту зі створення Музею Слави у с.Городнявка, експозиція  "Борці за Україну", обладнання бібліотеки клубу військової частини, влаштування екоплощадки в мікрорайоні «Шанхай», а також місця відпочинку на березі р.Хомора у Грицеві.

Також в рамках конкурсу будуть, спільно з НСОУ «Пласт», проведені спортивні змагання та туристичний похід для національного та військово-патріотичного виховання учнів. Передбачений  благоустрій території дендрологічного парку "Шепетівський", проведення перших кваліфікаційних змагань з кінологічного фрістайлу, капітального ремонту освітлення у Міському будинку культури, Форум фахівців соціально-психологічної служби "Практична психології: зона найближчого розвитку", майстер-класи АРТмузейка у музеї М.Островського.

Заплановано виділення 6 індивідуальних стипендій від Романа Мацоли, в розмірі до 2000 грн., на розвиток творчих чи освітніх талантів молоді з нашого краю. До речі, в цій частині конкурс міні-грантів діє постійно.

Подібні проекти також будуть реалізовані в Полонському та Славутському районах, в кожному з яких, як і на Шепетівщині, буде цілий ряд заходів задля сприяння у створенні ОСББ.

Про хід реалізації кожного з цих проектів, а також їх результати ви можете дізнатися на сторінці http://matsola.org.ua
Перед виборами я обіцяв людям залучати інвестиції для розвитку, - розповідає Роман МАЦОЛА, - і своє слово тримаю. Ось уже другий мільйон гривень від «Інститут солідарності громад» виділено на розвиток регіону - це те, що я з іншими небайдужими людьми гарантовано робимо для краю.
За словами Романа Мацоли, кошти, які він залучає в рамках конкурсу мікро-грантів, не державні, а приватні пожертви соціально відповідального бізнесу, який хоче аби наша країна розвивалася.
Останнє редагування 18 березня 2016, 13:43
0
репостів
0
репостів