Розділ Суспільство

Жителі міста вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Автор 19 лютого 2016, 20:32
20 лютого другий рік поспіль в Україні відзначається як День Героїв Небесної Сотні. Сьогодні віддати належну шану патріотизму та мужності громадян, які постали на захист прав і свобод людини, національних інтересів української держави шепетівчани зібралися в міському будинку культури.
У заході взяли участь міський голова Михайло Полодюк, дружина Героя України Миколи Дзявульського Надія Дзявульська, їх дочка Оксана, депутати міської ради, представники виконавчого комітету, посадові особи місцевого самоврядування, представники громадських та релігійних організацій, засобів масової інформації, педагоги, учні тощо.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто громадян, сотні були поранені. Більшість людей загинули від куль снайперів. Серед них був і наш земляк Микола Степанович.

До присутніх на зібранні шепетівчан звернувся міський голова Михайло Полодюк:
Поняття гідності для людини – одне з найважливіших. Саме цим ми відрізняємось від тварин, адже людина має пошану до себе, до навколишніх і до всього суспільства. Люди на майдані пішли на самопожертву заради того, аби наше суспільство почало змінюватись. Чи маємо ми результати цих змін на сьогодні? Часто можна почути, що Україна прокинулась і що Україна уже не та. А насправді давайте подивимось навколо нас, на те, що робиться у кожного з нас в душі. Чи помінялися ми з вами? Тому що Революція Гідності має спочатку вплинути на кожного особисто, хто вважає себе гідним звання «Людини». Сьогодні ми переборюючи внутрішні переконання або той життєвий досвід, який ми уже маємо, починаємо зважувати всі вчинки «за» і «проти», чи правильно ми вчиняємо. Люди в більшості своїй знаходять взаєморозуміння як допомогти один одному незалежно від партійної приналежності і в цьому полягає наша з вами солідарність. Завдяки підтримці один одного наше суспільство поступово піднімається з колін. Але що дивитися на  ці зміни. Якщо у нас в Шепетівці на сьогодні продовжуються акції так званого протесу, коли люди за гроші виходять на майдан. Коли в боротьбі за комунальне майно більша частина суспільства залишається байдужою, думаючи, що це їх не стосується. Я, будучи на посаді першої особи міста, відчуваю весь тягар відповідальності за майно громади і нормальний стан житлово-комунального господарства міста, бачу як важко людям вийти із того особистого і стати на захист громадського. Вшановуючи наших побратимів, які загинули на майдані, я вважаю, що найбільшою пам'яттю для них буде не те, що ми розкажемо їхню біографію, що ми покажемо дітям, які у нас були гарні люди і як вони віддали своє життя за наше щасливе майбутнє. Я думаю, що найбільшою пам'яттю для них буде те, що ми об'єднаємося для спільної роботи на загальні інтереси громади. Бо якщо цього не буде, не буде розвиватися ні Шепетівка, ні Україна. Наші з вами почуття і наші з вами вчинки мають бути спрямовані на те, щоб Україна змінилася і ми стали жити краще на нашій рідній землі.
Після виступу міського голови присутні вшанували пам'ять вбитих Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. Опісля було делеговано учасників подій Революції Гідності покласти квіти на могилу земляка Героя України Миколи Степановича Дзявульського.

По завершенні урочистої частини відбувся тематичний захід приурочений Дню Героїв Небесної Сотні, який нагадав нам про тогочасні події. У міському будинку культури організатори згадали усі знакові дати листопада 2013 - лютого 2014 років під супровід фото і відео слайдів з подій на Майдані та під акомпонемент симфонічного оркестру, сольних, групових виступів, читання віршів. Не забули й про пам'ять усієї Небесної Сотні, зокрема й Миколи Дзявульського, пригадуючи про жертовність і героїчність загиблих у страшні лютневі дні 2014 року. Закінчився захід молитвою за Україну та патріотичною піснею, зал закривав захід стоячи.
Більше фото із заходу
Останнє редагування 20 лютого 2016, 14:44

Відео

0
репостів
0
репостів