Розділ Суспільство

У Михайлюцькій бібліотеці згадували подвиг героїв Крут

Автор 01 лютого 2016, 19:22
29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва, яку небезпідставно порівнюють зі всесвітньо відомим боєм під Фермопілами, стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.
До цієї дати 29 січня у Михайлюцькій бібліотеці була проведена година інформації для молодших школярів «Стогнали Крути, молився вітер» була створена книжкова поличка «Волі народної дзвін» та діти подивилися фільм присвячений цим подіям. Бібліотекар доступно розповіла присутнім про бій під Крутами, наголосивши на тому ,що 29 січня 1918 року — це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації.
Жертовності та героїзму Крут забувати не можна. 

Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби, і не випадково, що боротьба ця проходить саме на Сході України. У цій борні нас надихають слова великого Кобзаря: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!».

Любіть Україну, як вірні сини, 
Віддати життя їй готові є, 
Як юні сини, що життя віддали 
Під Крутами всі, як Герої…

0
репостів
0
репостів