Розділ Суспільство

Виконавчий комітет розглядав готовність комунальної сфери до осінньо-зимового періоду

Автор shepetivka-rada.gov.ua 20 серпня 2015, 18:15

Сьогодні в.о міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк провів чергове засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради. На порядок денний було винесено 17 питань.

На початку засідання начальник управління житлово-комунального господарства та з питань регулювання земельних відносин Павло Цвіркун доповів членам виконкому про підготовку підприємств у сфері надання житлово-комунальних послуг до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр.

За словами Павла Ігоровича підприємствами, що працюють на ринку комунальних послуг, проводяться роботи по забезпеченню повної технічної готовності до роботи в осінньо-зимовий період 2015/2016 року.

Станом на 15 серпня ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» підготовлено до роботи в опалювальний період 16 котелень (94% завдання з підготовки), проведено підготовку 28,0 км теплових мереж (у двотрубному обчисленні) (99% завдання з підготовки), замінено 0,8 км теплових мереж (у двотрубному обчисленні) (89% завдання з підготовки). Загальний обсяг коштів на виконання підготовчих робіт склав 2600 тис.грн.

Ключовим залишається питання розрахунків ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» за спожиті енергоносії. Загальний борг ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» за спожитий природний газ на 1 липня 2015 року складає 43412,8 тис.грн., що ставить під загрозу початок опалювального сезону у місті. Борг за електроенергію відсутній.

Станом на 1 серпня 2015 року заборгованість населення за послуги централізованого теплопостачання становить 5324,7 тис. грн.

Заборгованість за надані послуги теплопостачання організаціям та установам, які фінансуються з міського бюджету відсутня.

Основні заходи по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період виконано Шепетівським комунальним підприємством водопровідно-каналізаційного господарства: замінено та відремонтовано 0,7 км водопровідних мереж, 0,6 км каналізаційних мереж, підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період всі водопровідні та каналізаційні насосні станції Sirio Entry 230, свердловини та водозабори, проведено заміну насосного обладнання.

Викликає стурбованість розрахунок за електроенергію: на теперішній час заборгованість підприємства по оплаті за електричну енергію складає 891,5 тис.грн.

Приватними підприємствами "Управлінська компанія "Управдом" та "Управлінська компанія "Житлофонд" завершуються поточні ремонти рулонних та шиферних покрівель, систем централізованого опалення та холодного водопостачання, системи електропостачання та обладнання у житлових будинках міста. За кошти, виділені з міського бюджету, проводиться капітальний ремонт покрівель у будинках по вулицях Героїв Небесної Сотні, 93а, Українська, 108, 400-річчя Шепетівки, 13, Островського,102.

Мережі житлових будинків підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період, триває оформлення паспортів готовності.

Підготовлене до роботи в осінньо-зимовий період Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство: заготовлено протиожеледної суміші у кількості 1800 тон, 6 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки готові до роботи, створено резерв ПММ. Проведена ревізія, очистка та ремонт мереж зливової каналізації. Проведено поточний ремонт доріг міста, нанесено дорожню розмітку біля навчальних закладів міста, обслуговуються мережі зовнішнього освітлення міста.

Про встановлення режиму роботи об'єктів торгівлі доповів начальник управління економічного розвитку Олександр Гринь.

Далі виконком затвердив контингент учнів дитячої музичної школи на 2015-2016 навчальний рік, який склав 450 учнів.

Наступним питанням на порядку денному було створення комісії для прийому-передачі на баланс Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства комунального майна.

Окрім цього члени виконкому розглянули питання про видалення зелених насаджень, житлові питання, містобудування та архітектури, про внесення змін до комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, про переведення дачних та садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам у житлові будинки, тощо.

Останнє редагування 23 вересня 2018, 03:18
0
репостів
0
репостів