Розділ Суспільство

Шепетівські волонтери повезли допомогу в зону АТО

Автор День за Днем 13 травня 2015, 14:51
Волонтери зі Шепетівки напередодні Дня Перемоги повезли допомогу нашим військовим-землякам на схід.
— Шепетівчани стають все менше допомагати армії, — зазначив голова штабу «Самооборона. Хмельниччина» Євген Ступак. — Активісти згуртувалися та звернулися до підприємців та керівників підприємств, які зажди відгукуються на звернення волонтерів.

Серед благодійників — Шепетівський водоканал, ВАТ «Шепетівкагаз», ПП «ГазсервісІнтерм», фермерське господарство «Здобуток», ДОСААФ України, ПП «Едельвейс», «МВМ—13» та інші.

— Ми вже навіть не звертаємося до тих керівників та підприємців, які відмовляються вносити свою частку в боротьбу за незалежність Батьківщини, — зауважив волонтер. — На жаль, вони не вбачають, що в Україні точиться війна.

Волонтери повезли для бійців сто пар берців, які на їхнє замовлення пошив місцевий підприємець. Благодійник порахував взуття дешевше, ніж вартість матеріалів — по 200 грн за пару. Необхідну суму перерахував шепетівчанин Михайло Верхогляд. Ще придбали бінокль.

Як зауважують волонтери, що потреба військових не змінюються протягом року. Їм потрібні одяг і взуття. Нині в зоні АТО не вистачає літньої форми.

— На акцію, яку запровадили волонтери України: «Поверни амуніцію» відгукнулися кілька демобілізованих і принесли бронежилет, каску, тактичні окуляри, — зазначив Євген Ступак. — На жаль, більшість демобілізованих вважає, що отримали від волонтерів спорядження у власне користування. Військовим у зоні АТО не вистачає тепловізорів тощо. 

У чергову поїздку вирушили троє шепетівчан — Євген Ступак, Володимир Тетеря, Артур Лисенко.
0
репостів
0
репостів