Розділ Суспільство

Шепетівчани відзначили день народження Тараса Шевченка

Автор 13 березня 2015, 14:51
Минув 201 рік від дня народження Тараса Шевченка - славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе серед нас та надзвичайно актуальне.

Для всього світу вже понад півтора століття слово «Україна» нерозривно пов'язане з ім'ям Тараса Шевченка, бо йому судилося стати вісником мрій і прагнень народу, символом своєї нації та країни.

До дня народження Тараса Шевченка на однойменній площі, що знаходиться перед міськвиконкомом, відбувся урочистий мітинг, присвячений пам'яті великого українського поета, який зібрав представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, жителів Шепетівки.

Заступник міського голови Юрій Вахоцький у своєму виступі відмітив, що творчість Тараса Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації, джерелом національної свідомості, символом України. «Тарас Шевченко для українського народу не лише геніальний поет він – наше сумління, совість, щире серце» — зазначив Юрій Михайлович.

Після виступу заступник міського голови нагородив Почесними грамотами Шепетівської міської ради з нагоди 201-ї річниці з дня народження Шевченка учениць навчально-виховного комплексу № 1 – за перемогу в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінації «Література» та «Історія України і державотворення», присвяченого Шевченківським дням – Інну Кочергіну та Катерину Вознюк; ученицю 6-го класу загальноосвітньої школи № 6 Владиславу Українець; ученицю 5-го класу Шепетівської дитячої художньої школи - за перемогу в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво», присвяченого Шевченківським дням — Ангазорову Вікторію; ученицю 9-го класу навчально-виховного комплексу № 2 - за перемогу в ІІІ обласному етапі V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка — Софію Слюсар.

Протягом насиченої та яскравої програми лунали милозвучні та знайомі з дитинства серцю кожного українця пісні українського національного генія.

Наприкінці відбулося урочисте покладання квітів та корзин до погруддя Великого Кобзаря.

Окрім цього усі бажаючі у фойє міськвиконкому могли ознайомитися з виставкою робіт учнів дитячої художньої школи під назвою «Єднаймося, брати мої».
0
репостів
0
репостів