Розділ Суспільство

Позачергові вибори мера Шепетівки навряд чи відбудуться

Автор ngp-ua.info 16 лютого 2015, 18:01
Позачергові вибори міських голів Хмельницького і Шепетівки, які парламентарі хочуть призначити на 22 березня 2015 року, швидше за все, не відбудуться. Таку думку висловив голова комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради Сергій Власенко на засіданні цього комітету 4 лютого.
“Це питання законодавчо не вирішено. Тобто ми хотіли його вирішити на попередньому тижні, ми хотіли його якось вирішити на цьому тижні. На жаль, поки що позиції керівництва Верховної Ради немає. Скоріше за все, не буде приймати Верховна Рада жодних рішень з цього приводу“, – йдеться у стенограмі засідання Комітету.
Я не бачу політичної волі поки що ні в залі Верховної Ради, ні у керівництва Верховної Ради голосувати ці питання. Ми всі прекрасно розуміємо, що грошей в бюджеті на проведення дочасних виборів немає, що можливості такої організувати в деяких місцях, бо там є і Донецька область, і Луганська область, і так далі, ми абсолютно не зможемо це організувати.
Разом з тим, голова підкомітету з питань органів самоорганізації населення, місцевих виборів та інших форм безпосередньої демократії Олена Бойко поінформувала членів Комітету про те, що до комітету надійшли звернення Новгородської міської ради Донецької області, Соснівської міської ради Львівської області і Уманської асоціації виборців України з проханням не призначати позачергові вибори міських голів. Вониз розумінням ставляться до соціально-економічної і політичної ситуації в Україні і не наполягають на тому, щоб питання було вирішено позитивно.
0
репостів
0
репостів