Розділ Суспільство

Сьогодні відбулось Народне Віче

Автор 14 листопада 2014, 23:23
Сьогодні у великій залі засідань міськвиконкому за ініціативи громадської організації «Хмельниччина. Самооборона та контроль» відбулось Народне Віче. На зустрічі міська влада відповідала на нагальні питання, які турбують шепетівчан.
Чи то через погану проінформованість про захід, чи то через пасивність людей, сьогоднішнє Віче не було багатолюдним, тому вже із самого початку, організатори домовились про наступну зустріч і пообіцяли більш ретельно підійти до реклами заходу.

Та попри все, присутні встигли задати багато різнопланових питань. Для прикладу, на початку зустрічі, батьки дітей-учасників народного ансамблю "Віват" та "Асорті" розповіли про їх конфлікт з керівником колективу "Інеш". Колективи не можуть поділити час та місце для занять, тому керівник останнього за допомогою місцевого депутата Сливки Юрія Юрійовича навіть дійшли до погроз. Пікантності ситуації додає те, що Сливка Ю.Ю. представлявся членом самооборони, на що Михайло Верхогляд повідомив, що він ніколи ним не являвся.

Взагалі, останнім часом, стало трендом лякати місцевою самообороною, тому Михайло Верхогляд, як член самооборони, доступно пояснив людям хто вони насправді і чи варто вірити аферистам, які їх демонізують.

Представник Правого Сектору поділився інформацією від свого особистого знайомого, про хабарництво в Шепетівському медичному училищі. Суми, які, зі слів студента, вимагають педагоги вражали. Заступник з гуманітарних питань взяв листочок з прізвищами та розцінками та пообіцяв перевірити інформацію.

Цікавило присутніх реалізація Закону "Про очищення влади". Полодюк М.І. повідомив, що органи місцевого самоврядування підпадають під третій етап реалізації цього Закону, який орієнтовно буде реалізовуватись в середині квітня. Про початок етапу обов'язково буде повідомлено громаду, активісти та громадські організації зможуть долучитись до процесу та проконтролювати посадовців.

Багато часу забрало обговорення тему асфальтування доріг міста. Виконуючий обов'язки міського голови повідомив, що вчора після обговорення на круглому столі разом з виконавцем ремонту та представниками контролюючих органів, вони вирішили не затверджувати виконані роботи, так як є певні зауваження до якості їх виконання. Сьогодні разом з громадською комісією вони зробили вирубки на тротуарі і виявилось, що дійсно підприємство "МВМ-13" не доклало цілий сантиметр асфальту, також була недостатня кількість щебеню. Перший заступник Вихівський Володимир Броніславович зазначив, що кошти за виконані роботи підприємство отримає лише після ліквідації недоліків своєї роботи.

Згадали сьогодні і за сумнозвісне ТОВ "Шепетівка Енергоінвест", директор якого в інтерв'ю газеті "День за Днем" обіцяв провести перерахунки споживачам за неопалювальні дні весною і божився що це їх ініціатива, та він забув сказати, що такий перерахунок їх зобов'язав зробити Антимонопольний комітет після звернення місцевої влади, а не їх уявного "завчасного інформування". Та навіть після цього, зі слів першого заступника Вихівського В.Б., ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" знову свідомо допустили порушення при перерахунку і шепетівчани отримали лише 70% від необхідного.

Ну і насамкінець, бурхливу реакцію спровокувала тема заборони продажу алкоголю після десятої вечора, яку підняла Тетяна Вінницька. Після останніх громадських слухань, на які не прийшла сама громада, а лише зацікавлені підприємці, цю пропозицію провалили. Полодюк М.І. запропонував провести повторні громадські слухання.

Отож, хоч і людей було небагато, але питань обговорили чимало. Організатори висловили сподівання, що в наступний раз вийде зібрати більш масове Віче. Ну а для тих хто не був присутній у нас на сайті як завжди є фото- та відео-звіт.

Фотозвіт із Народного Віче. Відео можете переглянути нижче.

Останнє редагування 15 листопада 2014, 01:40

Відео

0
репостів
0
репостів