Розділ Суспільство

Психологи-рятувальники допомагають біженцям адаптуватись

Автор 13 листопада 2014, 21:53
Антитерористична операція триває. Щоб вберегти себе та свою сім’ю, люди продовжують залишати свої домівки та шукати притулок в інших областях країни. На теренах Хмельниччини зареєструвалося 3769 тимчасово переміщених осіб, з них 1296 – діти. Аби допомогти їм адаптуватися до нових умов проживання, психологи Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області регулярно відвідують ці родини та надають їм необхідну психологічну допомогу.
Так, протягом листопада психологи разом із працівниками Теофіпольського, Білогірського та Шепетівського районних секторів Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області та представниками соціального захисту відвідали сім сімей із Сходу України. Особливу увагу цього разу приділили родинам, де є інваліди та люди похилого віку, не залишились осторонь і багатодітні сім’ї.

Психологи провели ефективну соціально-психологічну роботу, надали позитивні емоційно-вольові ресурси для зниження негативного психоемоційного стану та навіювання відчуття безпеки в соціумі.

На завершення, мешканці зі Сходу поділилися приємними та позитивними враженнями від спілкування, а це, як запевняють психологи-рятувальники, дозволить їм відчувати себе психологічно захищеними та оптимістично налаштованими.
0
репостів
0
репостів