Розділ Суспільство

Екс-командира військової частини засудили на 4 роки

Автор 15 липня 2014, 23:04
14 липня Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області поставив крапку в кілька річній судовій тяганині з приводу замаху на знищення 8 одиниць протитанкових ракетних комплексів "Метис" і "Фагот" ще у 2012 році.
14 липня 2014 Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області засудив до 4 років позбавлення волі колишнього командира однієї з військових частин Шепетівського гарнізону за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 411 КК України (замах на знищення 8 одиниць протитанкових ракетних комплексів "Метис" і "Фагот")
Як повідомив рівненський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України Ростислав Пошивак, вказаний військовослужбовець, знаючи про наявність у військовій частині штучно створених надлишків озброєння, бажаючи приховати їх від перевіряючих і уникнути відповідальності, наказав підлеглим втопити в пожежному водоймищі 8 високоточних протитанкових ракетних комплексів "Метис" і "Фагот" вартістю 50-80 тис. грн кожен.

Нагадаємо, що викрили цей злочин в липні 2012 року. Засуджений Карчевський Ігор Ростиславович, який на той час був командиром військової частини, був місцевим депутатом міської ради від Партії Регіонів. На одній із сесій міської ради за нього слізно просила заступитись його дружина Понятовська Ірина Петрівна (власниця медичного центру "Сіліцея") та депутати відмовились це зробити.
Останнє редагування 16 липня 2014, 00:26
0
репостів
0
репостів