Розділ Спорт

Пройшли обласні змагання з настільного тенісу

Автор Андрій Лук'яненко 26 січня 2015, 00:37
10-11 січня в Красилові пройшов ТОП-16 з настільного тенісу. У ньому взяли участь кращі тенісисти області, а також ряд гравців з інших регіонів. Змагання були відкритими, і в них могли взяти участь усі бажаючі. Згідно Положення, не було обмежень ні за рейтингом, ні по віку.
В Красилів приїхали 39 тенісистів з 13 населених пунктів. Були представники не тільки з Хмельницької, а й з Київської, Тернопільської, Херсонської, Чернівецької областей. Майже половина (17 осіб) мали рейтинг ФНТУ. Багато нерейтингованих тенісистів теж показали тут відмінний рівень гри і, як я зрозумів, не мають рейтингу тільки тому, що не їздять на великі змагання, результати яких входять до обрахування.

У будь-якому випадку ТОП-16 пройшов дуже організовано і цікаво. Головний суддя змагань - Н.Д. Диса. Турнір приймала Красилівська ДЮСШ, де є спеціалізований зал для настільного тенісу. Тут також є свій готель, в якій і були разміщені «віддалені» учасники для відпочинку на ніч. Організатори турніру зробили все можливе, щоб змагатися було комфортно і зручно.

У перший день проходили відбіркові ігри в групах. Всі спортсмени були поділені на 6 підгруп, з яких 4 перших гравця виходили у фінал. Таким чином були виявлені не 16, а 24 кращих спортсмена. У другий день зіграна «мінус двійка» з визначенням всіх місць.

ТОП-24 Хмельницької області в 2015 році:

1 місце - Олександр Алексєєв (Кам'янець-Подільський)
2 місце - Юрій Шминдра (Нетішин)
3 місце - Юрій Гара (Хмельницький)
4 місце - Олена Налісніковская (Красилів)
5 місце - Віталій Климов (Шепетівка)
6 місце - Андрій Чумак (Полонне)
7 місце - Сергій Мельничук (Хмельницький)
8 місце - Сергій Коршиков (Хмельницький)
9 місце - Віталій Бойко (Тернопіль)
10 місце - Олег Шуляк (Полонне)
11 місце - Богдан Мороз (Нетішин)
12 місце - Валерій Мазур (Ізяслав)
13 місце - Володимир Варченко (Біла Церква)
14 місце - Андрій Мосьондз (Хмельницький)
15 місце - Ігор Василишин (Шепетівка)
16 місце - Олексій Евтішенков (Красилів)
17 місце - Олександр Грицюк (Хмельницький)
18 місце - Олексій Гаджула (Кам'янець-Подільський)
19 місце - Артем Лисий (Хмельницький)
20 місце - Андрій Ісаєв (Кам'янець-Подільський)
21 місце - Сергій Нагребецький (Красилів)
22 місце - Валентина Ковальська (Красилів)
23 місце - В'ячеслав Яворський (Хотин)
24 місце - Влад Берник (Ізяслав)

Як видно зі списку, кращим тенісистом Хмельниччини став Олександр Алексєєв з Кам'янця-Подільського. Вітаємо його з цим успіхом! :)

Не можна сказати, що результати турніру стали несподіваними. Сюрпризів було небагато. Сильні гравці по праву зайняли перші місця. Але, як кажуть: все тече, все змінюється. Видно, що росте молода зміна, і дорослим тенісистам все важче з ними боротися. У цьому плані логічні і зрозумілі успіхи школярів Юрія Шминдри та Олени Налісніковской, які вперто і цілеспрямовано займаються настільним тенісом. На даному етапі вони стали грізною силою для ветеранів.

Потрапили в ТОП-24 і інші юні спортсмени - Артем Лисий, Данило Макаров, Андрій Мосьондз, Валерій Мазур, Влад Берник, Олексій Гаджула. Можна сказати, що ці хлопці і є майбутнє настільного тенісу нашої області.

На стабільно високому рівні виступили кращі спортсмени Хмельниччини - Олександр Алексєєв, Юрій Гара, Сергій Мельничук, Віталій Климов, Андрій Чумак, Олег Шуляк, Сергій Коршиков. Всі вони увійшли в першу десятку ТОПу.

Бажаю всім спортсменам подальших успіхів і перемог на змаганнях з настільного тенісу! Я думаю, що в Хмельницькій області цього року буде організовано ще не один турнір, де можна буде «з'ясувати стосунки» і поліпшити свої результати. :)

Ще хотілося б паралельно підняти питання про рейтингування. На жаль, на Хмельниччині немає таких змагань, і, напевно, вже настав час подумати щодо організації рейтингування турнірів з настільного тенісу у нас.
0
репостів
0
репостів