Четвер, 21 листопада 2013 — Сайт міста Шепетівка
«Зріз» знань чи бізнес-проект?
Розділ Освіта
Із 12 листопада 2013 року в школах Шепетівщини триває моніторинг якості знань учнів 5-х та 10-х класів. Упродовж місяця учні складатимуть тести з основних предметів. Відповідне рішення Міносвіти ухвалило ще влітку, щоб отримати об'єктивну інформацію про результати навчання. Загалом на цю новацію педагоги реагують традиційно: при керівництві—роблять вигляд, що всім задоволені, а в «кулуарах» — обурюються. Чим викликана потреба проведення цих моніторингів саме зараз? Адже навчальний рік навіть не сягнув «екватора»! І навіщо учням ламати голову над завданнями, коли готові відповіді викладені в соціальній Інтернет-мережі Вконтакте? Ці та інші питання обговорюємо з учителем математики і фізики КоськівськоїЗОШІ—ІІІ ступенів, депутатом Шепетівської райради 54-річним Володимиром Чайчуком та 30-річною вчителькою біології однієї зі шкіл міста Шепетівки, що не вказала своє ім'я (назвемо її Марією Іванівною)
Владислав Берковський: «Опухлі селяни мені вже ночами сняться»
Розділ Інше
Директор Центрального державного архіву зарубіжної україніки, кандидат історичних наук Владислав Берковський 7листопада представив свій новий збірник історичних документів - «Колективізація та голодомор на Славутчині. 1928—1933». Захід пройшов у Славутському палаці культури. Наскільки той голод 1930-хроків позначився на житті Шепетівщини? Чи наслідки його в нашій місцевості були такими ж жахливими, як у Східній та Південній Україні? Про це дослідник архівних документів Владислав Берковський розповів нашому виданню.
Кубок з пауерліфтингу серед людей з особливими потребами
Розділ Спорт
У Шепетівці відбувся перший Відкритий кубок з пауерліфтингу серед людей з особливими потребами. Засновники назвали захід на честь Миколи Островського, який, прикутий до ліжка, писав: «Скажеш, життя нестерпне? А ти все зробив, аби видертися з залізного кола? Зумій жити й тоді, коли життя нестерпне. Зроби його корисним». 
0
репостів
0
репостів