Розділ Спорт

Стали третіми у дитячих змагань з міні-футболу

Автор 21 вересня 2013, 01:20
У Хмельницькому відбувся заключний обласний турнір Всеукраїнських дитячих змагань з міні-футболу під гаслом «Футбол без меж!», у якому взяли участь 4 команди зі Старокостянтинівського, Чемеровецького, Шепетівського районів та м.Хмельницького, що здобули перемогу у районних зональних змаганнях.
Боротьба за першість не була запеклою, але проходила у дружній командній атмосфері, адже за час проведення зональних змагань та підготовки до фіналу учасники команд, більшість з яких вперше зустрілися під час турніру, встигли потоваришувати та не вбачали один в одному суперників. Пліч-о-пліч на футбольному полі стояли діти з різних населених пунктів, різного соціального статку та з різними характеристиками, але усі вони — діти, яких єднає любов до спорту.

У запеклій боротьбі першість здобула команда Чемеровецького району, членів команди якої було нагороджено кубком, почесною грамотою та медалями за зайняте у турнірі І-ше місце, окрім того, переможці турніру матимуть честь представляти Хмельницьку область на Всеукраїнських змаганнях у м.Полтава. ІІ та ІІІ місця розділили між собою команди міст Хмельницького та Шепетівки, відповідно.

Разом з тим, член футбольної команди м. Хмельницький Андрій Ільчук був визнаний кращим у номінації «Кращий гравець», Дмитра Крамара(Чемеровецький район) відзначено у номінації «Кращий бомбардир», кращим воротарем було визнано Миколу Гришканича (м. Старокостянтинів), у номінації «Кращий захисник» нагороджено грамотою Дмитра Коробчинського (м. Шепетівка).

Начальник СКМСД УМВСУ в області майор міліції Сергій Цимбалюк пригадав, якими тернами довелося пройти у 2007 році при підготовці таких загальнообласних змагань вперше аби зібрати команди, провести турнір, забезпечити усім необхідним учасників…

«Тоді мало хто вірив у ефективність та доцільність такого турніру», — згадує він, — «адже залучити до участі у ньому дітей, які систематично прогулюють заняття у школі, стоять на обліку в міліції, взагалі не мають батьків або проживають за межею бідності до організованих тренувань, здавалося завданням нездійсненним. Однак, в нашій справі нас підтримали діти, і це стало головною рушійною силою у подоланні перешкод на шляху до нашої з вами перемоги. Усі ті, хто брав участь за всі роки змагань, організованих УМВС з пляжного та міні- футболу, частина з яких вже давно перестали бути школярами, до сьогодні залишаються друзями працівників кримінальної міліції у справах дітей. Адже ми робимо спільну справу, яка цікавить і дітей, і нас, міліціонерів. У наших відносинах присутня щирість, довіра, доброзичливість. І немає значення, в якій сім’ї ти виховуєшся, і у яких стосунках перебуваєш із законом, на футбольному полі, на час змагань — ми одна велика сім’я, ми всі рівні, і прагнемо зберегти добрі стосунки навіть після закінчення спортивних зустрічей».

Такі змаганням проводяться під егідою УМВС вже 6-й рік поспіль та набули статусу постійних, а досвід був визнаний передовим та набув поширення по всіх куточках нашої країни. Результат проведених заходів показав їх дієвість у справі опікування та виховання дітей, позбавлених батьківського піклування та вихованців шкіл-інтернатів, залучення до організованих форм дозвілля усіх бажаючих підлітків, які дотримуються законослухняного і здорового способу життя.

«Наразі, спільними зусиллями, ми продовжуємо вишукувати можливості для надання підтримки дітям у кризових життєвих обставинах, створювати умови для занять спортом та дотримання здорового способу життя», — стверджує начальник СКМСД УМВС Сергій Цимбалюк, і тим самим доводить, що це не разова іміджева акція працівників міліції, а системна робота, направлена на подолання дитячої бездоглядності та профілактику правопорушень серед підростаючого покоління.
0
репостів
0
репостів