Розділ Спорт

Змаганння зі стрітболу

Автор 27 серпня 2013, 13:58
В нашому місті вже склалася гарна традиція  - щороку з нагоди  Дня Незалежності України відбуваються змагання зі стрітболу (вуличного баскетболу). Цьогоріч змаганння проходили вже в шосте поспіль.
Стрітбóл (від англ. street «вулиця» і англ. ball «м'яч») — спортивна командна гра з м'ячем.

Стрітбол походить від баскетболу, проте має деякі зміни у правилах. У гру грають 2 команди. Кількість гравців команди може змінюватись, у нашому випадку в командах грали по 3 основихгравці (класичний стрітбол) та двоє запасних.

Матч між командами тривав протягом 10 хвилин або до моменту, коли одна з команд досягне 15 очок чи переваги в 8 очок.

Гра проходила «на одне кільце» (при цьому команда перед забиванням м'яча в кільце мусить «вивести» його за трьох-очкову лінію). Невід'ємною частиною стрітболу, що вирізняє її від баскетболу, є заохочуване виконання трюків з м'ячем під час гри та різноманітних слем-данків (slam dunk). Стрітбол прийшов в Україну у 1995 році.

Змагання проводилися спільно відділом у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Шепетівської міської ради, Шепетівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Шепетівською ДЮСШ. Суддями змагань були Гудима В.І. та Григорчук В.М.

Змагання є популярними не тільки у нашому місті. Цього разу участь у турнірі взяли 8 команд. Серед учасників окрім шепетівських команд були по дві команди з міст Славути та Старокостянтинова. Поряд з юнаками в командах на рівних брали участь і дівчата. Команди були розбиті на дві групи, в яких по коловій системі визначалися чотири фіналісти. З кожної групи до фіналу потряпляли дві кращих команди. У фіналі команди мали зіграти ще дві  гри з командами, які вийшли з іншої групи. Результат очної зустрічі між командами з підгрупи, які вийшли у фінал, залишався не змінним.

В підсумку у фіналі звання переможця змагань розіграли між собою команди: «Ветераниbasket» (м.Шепетівка), Starkon City (м.Старокостянтинів), «Airteam» (м.Шепетівка) та «Dreamteam» (м.Славута).

Змагання пройшли у дружній та теплій атмосфері. Переможцем турніру в запеклій боротьбі стала команда  StarkonCity (м.Старокостянтинів), яка в минулі роки двіччі виборювала срібні нагороди. Друге місце посіла команда юнаків «Airteam» (м.Шепетівка), третє місце за командою «Ветерани basket» (м.Шепетівка). Також хотілося б відзначити команду дівчат «Рябіна».

Команди були нагороджені грамотами, команда-переможець виборола кубок.

Також був проведений конкурс снайперів. З учасників вимагалося з десяти спроб з трьохочкової зони влучити у кільце якнайбільшу кількість раз. У конкурсі прийняло участь 14чоловік. Перемогу цього року святкувавГудимаВіталій. Переможець нагородженийграмотою та баскетбольним м’ячем.

Фотогалерея

0
репостів
0
репостів