Розділ Спорт

Всеукраїнський шаховий фестиваль "Шепетівка - 2013"

Автор sportinshepet.at.ua 19 серпня 2013, 12:36
З 15 по 18 серпня наше місто радо приймало любителів шахів з різних куточків України вже на шостий поспіль шаховий фестиваль «Шепетівка-2013», присвячений 22-ій річниці проголошення незалежності України. До нас завітали шахісти з міст: Києва, Дніпропетровська, Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Рівного, Чернівців, Черкас, Хмельницького, Житомира, Білої Церкви, Новоград-Волинського, Бердичева, Кам’янця-Подільського, Малина, Шумська, Нетішина, Старокостянтинова, Полонного, Славути та інших куточків нашої області.
Фестиваль складався з двох турнірів: Відкритого чемпіонату Хмельницької області з блискавичних шахів та основного змагання в класичні шахи. У Відкритому чемпіонаті Хмельницької області з шахів, який проходив 15 серпня взяли участь 36 шахістів. У важкому та виснажливому турнірі (змагання проходили за швейцарською системою у 21 тур, при контролі часу 3 хв. кожному учаснику до кінця партії з додаванням 2 сек. на хід, починаючи з першого) перемогу святкував майстер спорту України з Чернівців, рейтинг фаворит змагань Ярмистий Михайло. Друге місце посів кандидат в майстри спорту з м. Хмельницького Разін Вадим, який, до речі, поступився переможцю лише за додатковими показниками. Третім призером став кандидат в майстри спорту з м.Дніпропетровськ Марченко Артем.

В основному турнірі, який тривав з 16 по 18 серпня прийняли участь 55 шахістів, в числі яких: 2 майстри спорту України, один жіночий майстер спорту України, більше 20 кандидатів в майстри спорту, першорозрядники та декілька другорозрядників. Змагання проводилися за швейцарською системою у 9 турів, з контролем часу 1 год. 5хв. на партію кожному гравцю. Турнір пройшов у дружній атмосфері, що в свою чергу не зменшило запеклу боротьбу за шахівницями. Це підтвердив і остаточний підсумок змагань. Так одразу троє учасників набрали однакову кількість очок – по 7,5 з 9 можливих. Але за додатковими показниками цього разу перемогу святкував Разін Вадим, а другим став Ярмистий Михайло. Третє місце виборов Охріменко Сергій з Житомира. Найкращий результат серед шепетівчан продемонстрував кандидат в майстри спорту Янюк Володимир, який з шістьма очками посів шосте місце. Також були визначені кращі в категоріях. Серед юнаків до 14 років кращим став Покотило Михайло з міста Львова. Серед жінок/дівчат (у змаганні прийняло участь 5 представниць кращої половини людства та дві дівчинки) кращою стала кандидат в майстри спорту з міста Бердичева Кручак Леся. Серед ветеранів перемогу святкував представник з міста Львова кандидат в майстри спорту Салевич Володимир.

Призери змагань були нагороджені грамотами та медалями відділу у справах сім’ї, молоді та спорту. Переможець виборов також кубок відділу. За перші 7 місць та за кращі результати у категоріях були встановлені грошові призи та грамоти.

Організаторами змагань виступили Хмельницька обласна федерація шахів, Шепетівська федерація шахів, Шепетівський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та відділ у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Шепетівської міської ради. Організатори змаганя дякують шепетівській школі інтернату за надане приміщення для проведення змагань та розселення учасників.
0
репостів
0
репостів