Розділ Спорт

Від Шепетівки до Атлантики

Автор 30 червня 2013, 01:48

 

Україна приєдналася до "EuroVelo" - найбільшої в світі мережі велосипедних маршрутів, за допомогою якої столиця України Київ з'єднається з французьким містом Роскофф на березі Атлантики. Про це розповіли в Асоціації велосипедистів Києва.
Зокрема, Асоціація велосипедистів Києва офіційно отримала статус Національного координатора "EuroVelo" навесні цього року, а тепер її учасники приступили до планування та облаштування української ділянки міжнародного велосипедного маршруту "EuroVelo-4" протяжністю 4 тис. км. Цей маршрут є частиною мережі "EuroVelo" - системи з 14 транс-європейських маршрутів, загальна довжина яких складає 60 000 кілометрів, з яких більше 20 тисяч вже помічені та промарковані. Мережа веломаршрутів заснована і координується Європейською федерацією велосипедистів.
 
Працювати над освоєнням маршруту на території України будуть наші волонтери на двоколісних. Зокрема, вони планують провести цього року кілька заходів з розробки маршруту: це буде серія експедицій для перевірки опису ймовірних ділянок маршруту, зустрічі з місцевими велосипедними організаціями та формування бази даних. А саме будуть зроблені текстові описи, фото і відео і карти усіх ділянок маршруту, які розмістяться на веб-сайті українською та англійською мовою.
 
Головною метою проекту є популяризація велотуризму в Україні та створення умов для подорожей іноземних і вітчизняних велотуристів. Крім того, проект повинен посприяти сталому економічному розвитку населених пунктів, через які пройде веломаршрут. Згідно з попереднім планом, це міста Львів, Золочів, Почаїв, Кременець, Острог, Шепетівка, Полонне, Житомир та Радомишль, і завершиться він у Києві.

 

0
репостів
0
репостів