Розділ Спорт

Юні козаки змагались у Головчинцях

Військово-спортивна патріотична гра “Сокіл” (“Джура”) втретє пройшла на Хмельниччині. Протягом чотирьох днів хлопці та дівчата з різних куточків області змагалися у стройовій підготовці, долали перешкоди, надавали першу допомогу, демонстрували тактичне мислення та інтелектуальні здібності. Переможці отримали у подарунок туристичне спорядження та право захищати нашу область у всеукраїнській грі.

Цьогоріч обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді, який займається проведенням гри, місцем змагань обрав мальовничий ліс у селі Головчинці. Тут розташувалося наметове містечко, у якому у польових умовах проживало понад півтори сотні учасників, їхні керівники, судді та організатори. 

Кожен рій (так називалися команди на кшталт структурних підрозділ у сучасному козацтві) мав свою назву, девіз, прапор та форму, які презентував під час урочистого відкриття. Змагання проходили у наступних конкурсах: “Впоряд” (стройова підготовка), “Квест”, “Смуга перешкод”, “Рятівник” (надання першої допомоги), “Відун” (інтелектуальна вікторина) і “Теренова гра”. Ввечері біля ватри юні козаки показували номери художньої самодіяльності, брали участь у гутірках (бесідах) та переглядали освітній фільм про козацтво. 

Найцікавішою та найазартнішою стала теренова гра, під час якої усі учасників поділили на дві сотні. Завданням кожної було знайти табір противників і захопити їхній прапор. Тут діти проявляли себе з різних сторін: були войовничими нападниками та стійкими охоронцями, розумними командирами та невловимими розвідниками.

Теренова гра традиційно є улюбленою частиною “Джури” для більшості учасників. 

“Я дуже люблю теренову гру, - розповідає 14-річна Марина Паламарчук із Кам’янця-Подільського, яка взяла участь у “Джурі” вдруге. - Тут можна показати усі свої вміння. Наприклад, я показала елементи ведення бою, військові трюки”.

Для 16-річного Сергія Шалана із Деражнянщини “Джура” стала не лише цікавою розвагою, а й гарною школою життя. “Я планую пов’язати життя із військовою справою, тому займаюся спортом, зокрема рукопашним боєм, і беру участь у подібних змаганнях. Участь дає можливість випробувати себе на витривалість та силу, розвинути рольові риси”, - каже Сергій. 

За результатами усіх змагань переможцем став рій “Шахівські сердюки” зі Старокостянтинова, друге місце за “Косаками” із Деражнянського району, третє посіли “Несамовиті орли” із Шепетівки. 

“Крім нагород учасники гри отримали значно більше — можливість випробувати свій характер, продемонструвати уміння, здобути нові знайомства та цікаво провести час”, - розповідає заступник директора обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Інна Кіретова.

У липні переможці обласного етапу гру поїдуть на всеукраїнські змагання у місто Дубно Рівненської області.

Відео

0
репостів
0
репостів