Версія для друку
Розділ Спорт

Чемпіонат області зі спортивного туризму

Автор Варава В.М. 30 травня 2013, 19:42

Там де в’ється наче змійка, неспокійна річка Смотрич, тулиться близенько до мальовничих « Подільських Товтр», на леваді поблизу села Черче Чемеровецького району з 15 по 20.05.2013 року відбувся 51-Чемпіонат області зі спортивного туризму серед учнівської молоді. Змагання проводились  з метою сприяння розвитку дитячого  туризму, оздоровлення учнівської молоді засобами спортивного туризму і виявлення кращих спортсменів для участі у Всеукраїнських змаганнях.

Програма Чемпіонату області 2013 року включала:
- Кубок області з пішохідного туризму, який складався з двох дистанцій: «Крос-похід»-III класу і «Командна смуга перешкод» - III класу.
- Кубок області з велосипедного туризму, який включає дві дистанції: «Комплексна дистанція» - III класу і «Велоралі» - II класу.
Під час підготовки до обласних змагань було проведено внутрішньо і між гурткові змагання з метою виявлення найбільш вмілих та технічно і тактично грамотних туристів. Учасниками обласного чемпіонату стали туристи двох клубів: «Меридіану» Городищенської  ЗОШ та «Горизонту» Великорешнівської ЗОШ.
Вже під час урочистого відкриття змагань нашій команді був вручений кубок зі спортивного орієнтування за  перше  місце, яке вони вибороли у квітні в с.Давидківці Хмельницького р-ну. Гарний початок, але вся боротьба попереду, ще 6 днів змагань.
«Командна смуга перешкод», яка включала в себе 10 етапів; навісна і десантна переправа, спуск і підйом по схилу, скельний підйом, в’язання ношів та транспортування потерпілого вимагала фізичного гарту, міцних нервів та жадоби до перемоги. І наші туристи з цим справились, вони в запеклій боротьбі на 20 секунд обійшли команду обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, а третє місце посіла команда м.Кам’янця-Подільського.  Важким і підступним був «Крос-похід» де команда фінішувала  4-ю. А в цілому Пастушин Андрій, Ткачук Юрій, Коробенюк Віталій, Ерзак Юрій, Янчукевич Люба, Опалінська Марина у Кубку області з пішохідного туризму посіли  3- є місце і нагороджені Кубком, медалями і грамотами пропустивши попереду команду Кам.-Подільського  та ОЦТКУМ м.Хмельницький.
Якщо в пішохідному туризмі зроблено крок назад порівнюючи з минулим роком, в велосипедному Кубку команда у складі: Коцюрмахи Олександра, Герасімчука Євгена, Горбачука Павла, Юрченка Юрія виборола перше місце і Кубок з вело туризму, а в минулому році була другою після велосипедистів  м.Волочиська.
«Велоралі», яке складалося з багатьох технічних етапів, вміло пройшли наші велосипедисти, накрутивши 20 км. І подолавши  додаткові етапи Коцюрмаха О. та Горбачук П. посіли друге місце після камянчан. Проте у «Комплексній дистанції», яка складалася з трьох видів: «Фігурне водіння велосипеду», «Тріалу», і «Велокросу» нашій команді рівних не було, вона посіла перше місце.
Чемпіонами області стали: Герасімчук Євген, Коцюрмаха Олександр, Юрченко Юрій, Горбачук Павло. Вони нагороджені Кубком, грамотами і медалями. Дана команда у складі збірної області буде готуватися до Всеукраїнських змагань, які відбудуться у липні місяці в м.Знамянка Кіровоградської області.
Звичайно, за успіхами туристів стоїть клопітка, важка і наполеглива праця тренерів і наставників: Яворського В.М.,Швеця В.В., Василишина В.І., Нижньої  В.В.
А матеріальну і фінансову допомогу при підготовці до змагань, та участі у Чемпіонаті області з спортивного туризму надало Управління освіти (начальник Дзяворук П.Ф., Кривінчук О.А.), Грицівська школа сприяння здоровю (Шампаніна П.С., Вознюк О.М.) директори Городищенської  ЗОШ, Великорешнівецької ЗОШ (Кушнір Л.А., Космина Н.А.).