Розділ Спорт

Шепетівчанин переміг на Чемпіонаті Європи з бойового самбо

8 вересня 2012 в Кишиневі (Молдова) відбувся Чемпіонат Європи з бойового самбо. У змаганнях взяли участь 115 спортсменів з 14 країн Європи, в кожній ваговій категорії брали участь по два спортсмени від країни. 
Організатором Чемпіонату Європи з бойового самбо виступила Європейська федерація бойового самбо, під патронатом спікера парламенту республіки Молдова Маріана Ілліча Лупу, за підтримки Федерації бойового самбо Молдови, Міністерства молоді та спорту республіки Молдова та Російського центру науки і культури в республіці Молдова. 
Урочиста церемонія відкриття чемпіонату почалася з параду команд. Представники країн учасниць пройшли коло пошани під вітальні оплески уболівальників та офіційних осіб. Почесним гостем на Чемпіонату Європи з бойового самбо став боєць ММА росіянин Хабіб Нурмагомедов (18-0-0), в даний момент, виступаючий в UFC. Свою любительську кар'єру Хабіб починав саме з бойового самбо, і його вищим досягненням у цьому виді спорту є дві золоті медалі, завойовані на Чемпіонатах світу 2010р, 2011р. В даний час Хабіб Нурмагомедов крім своєї професійної кар'єри бійця, сам ще є тренером з бойового самбо і займається підготовкою молодого покоління. «Змагання такого рівня проводяться в республіці Молдова вперше. Ми довели, що наша країна вийшла на новий рівень у розвитку даного виду спорту », - заявив на відкритті спікер парламенту республіки Молдова Маріан Лупу. «Проведення чемпіонату Європи з бойового самбо - відповідальна справа. Більш того, проведення змагань такого рівня в нашій країні - перший крок у ще більшому розвитку та популяризації такого видовищного виду спорту як бойове самбо », - зазначив віце-міністр молоді та спорту республіки Молдова Октавіан Бодіштяну. Як підкреслив президент Федерації бойового самбо республіки Молдова Василь Бачу, «проведення в Молдові чемпіонату Європи - величезна честь. Боевое самбо відносно молодий вид спорту, який розвивається у нас в країні всього два роки. Але не дивлячись на такий ще не великий період по всій республіці Молдова відкриті і працюють безліч шкіл і клубів з бойового самбо ». 
«Команда Молдови виступила вище всяких похвал і це дуже радує. Тому що вперше в історії проведення чемпіонатів Європи з бойового самбо, Молдова зайняла перше командне місце, випередивши таких лідерів, як Росія і Україна. Чемпіонат Європи, що пройшов у Молдові, в цілому можна оцінити - на відмінно », - зауважив президент Європейської федерації бойового самбо Ельхан Велієв. Ельхан Велієв також додав: «Похвально, що держава в республіці Молдова підтримує цей вид спорту, і по всій країні відкриваються школи та клуби, практикуючі бойове самбо, - це результат дворічної роботи з розвитку бойового самбо в республіці Молдова».
Перше місце в категорії суперважковаговиків завоював представник Молдови Іон Куцелаба в поєдинку зі спортсменомз України Андрієм Поліщуком.
 У категорії до 90 кілограм перемогу здобув представник Азербайджану Бахтіяр Аббасов. Срібну медаль отримав самбіст з України Олександр Бова.
Перемогу в групі до 82 кілограм здобув росіянин Ікрам Алішера. Друге місце на п'єдесталі пошани залишилося замолдавським спортсменом Артемом Кула.
У категорії до 74 кілограм золото і срібло дісталося представникам Молдови Сергію Барбарош і Ігорю Бесляге. 
Така ж розстановка і в групі до 68 кілограм, де перші два місця зайняли збірної Молдови Валерій Тігіняну і Андрій Барбарош.
У категорії 62 кг золото отримав самбіст з України Олексій Наумов, срібна медаль дісталася росіянину МагомедовуШамілю.
У найлегшій ваговій категорії на вищу сходинку п'єдесталу пошани піднявся Дмитрач Дмитро з Шепетівки, друге місце зайняв спортсмен з Молдови Сирбу Михайло.   

Результати змагань
Вагова категорія 57 кг
1-е місце - Дмітрач Дмитро (Україна)
2-е місце - Сирбу Михайло (Молдова)
3-е місце - Алієв Самір (Молдова)
3-е місце - Уланбеков Тагір (Росія) 

Вагова категорія 62 кг
1-е місце - Наумов Олексій (Україна)
2-е місце - Магомедов Шаміль (Росія)
3-е місце - плетінки Олександр (Україна)
3-е місце - Козлов Олександр (Молдова) 

Вагова категорія 68 кг
1-е місце - Тігіняну Валерій (Молдова)
2-е місце - Барбарош Андрій (Молдова)
3-е місце - Гречка Сергій (Україна)
3-е місце - Роджабов Руслан (Азербайджан) 

Вагова категорія 74 кг
1-е місце - Барбарош Сергій (Молдова)
2-е місце - Бесляга Ігор (Молдова)
3-е місце - Грабович Максим (Україна)
3-е місце-Парубченко Дмитро (Україна) 

Вагова категорія 82 кг
1-е місце - Аліскеров Ікрам (Росія)
2-е місце - Кула Артем (Молдова)
3-е місце - Опанасенко Володимир (Україна)
3-е місце - Амосов Ярослав (Україна) Вагова категорія
Вагова категорія  90 кг
1-е місце - Аббасов Бахтіяр (Азербайджан)
2-е місце - Бова Олександр (Україна)
3-е місце - Будзіховскій Вадим (Україна)
3-е місце - Петци Міхай (Молдова)
Вагова категорія +90 кг
1-е місце - Кутселаба Іон (Молдова)
2-е місце - Полещук Андрій (Україна)
3-е місце - Гораш Дмитро (Молдова)
3-е місце - Ріпки Федір (Україна)
Командний залік
1-е місце - Молдова
2-е місце - Україна
3-е місце - Росія
Останнє редагування 14 вересня 2012, 01:45

Відео

0
репостів
0
репостів