Розділ Спорт

Шепетівчани здобули бронзу на Кубку Святого Йоана Павла ІІ з міні-футболу

Автор Борис Рогожин 11 жовтня 2017, 19:11
Шепетівчани здобули бронзу на Кубку Святого Йоана Павла ІІ з міні-футболу Фото – Юрій Мельник

У Бердичеві відбувся Кубок Святого Йоана Павла ІІ з міні-футболу серед юнаків до 17 років. У змаганні взяли участь п’ять команд: ХФК «Санктуаріум» смт. Довбиш, ХФК "Альфа", м. Житомир, ХФК "AgemaDei", м. Жмеринка, ХФК "Fraternitas", м. Шепетівка та господарі турніру - ФК "Кармель", м. Бердичів.

Чому для турніру був обраний покровителем саме Святий Йоан Павло ІІ? По-перше, він був великим прихильником спорту. У юності відвідував тренування спочатку у Вадовіце, згодом у Кракові (Польща). Будучи Папою Римським, велику увагу приділяв спорту. По-друге, Йоан Павло ІІ походить з Польщі, а для учасників з польським корінням це була нагода глибше познайомитися з його постаттю. По-третє, жовтень є місяцем, який дуже пов'язаний з життям Святого Йоана Павла ІІ: 16 жовтня 1978 року його обрали Папою Римським, а 22 жовтня є літургійним спомином Святого Йоана Павла ІІ у Католицькій Церкві.

На початку турніру відбулася Служба Божа. Літургію очолив отець Юзеф Кухарчик, делегат провінціала Ордену Босих Кармелітів на Україні.

По завершенню Служби Божої розпочалися матчі на стадіоні «Шкіряник». Команди згідно Регламенту грали за коловою системою. У першій грі доволі несподівано господарі змагань, футболісти ФК «Кармель», поступилися «Альфі» з Житомира з рахунком 0-4. Бойовою нічиєю 2-2 завершилась гра між «Агемою Деї» зі Жмеринки та «Санктуаріуму» з Довбиша. У зустрічі францисканських команд з Житомира та Шепетівки перемогу здобула команда «Фратернітас» з Шепетівки з рахунком 3-2. У матчі між «Кармелем» та «Агема Деї» зі Жмеринки бердичівські футболісти перемагали своїх суперників, але у підсумку поступились 2-5. У чудовій грі між командами з Шепетівки та Довбишу переможець не був визначений, гра завершилась результативною нічиєю 3-3. У матчі між «Агема Деї» зі Жмеринки та «Альфою» з Житомира перемогла команда зі Жмеринки з рахунком 3-1. У цікавому та напруженому матчі ФК «Кармель» мінімально поступився «Фратернітасу» з Шепетівки з рахунком 0-1. У наступному матчі команда з Довбишу з переконливим рахунком 3-0 перемогла команду з Житомира. У передостанньому матчі турніру визначався переможець. Зустрічались «Агема Деї» зі Жмеринки та «Фратернітас» з Шепетівки. Гра завершилась перемогою команди зі Жмеринки з рахунком 2-0. Набравши 10 залікових пунктів, команда «Агема Деї» зі Жмеринки стала переможцем турніру. В останній грі зустрілися ФК «Кармель» та «Санктуаріум» з Довбишу. Бердичівські футболісти поступилися команді з Довбишу з рахунком 1-3.

За підсумками турніру команда «Агема Деї» зі Жмеринки зайняла перше місце, друге місце посіла команда «Санктуаріум» з Довбишу, третє місце – «Фратернітас» з Шепетівки, четверте місце – «Альфа» з Житомира і п’яте місце – ФК «Кармель» з Бердичева.

По завершенню фінального матчу відбулася урочиста церемонія нагородження, яку провели отець Юзеф Кухарчик, делегат провінціала Ордену Босих Кармелітів на Україні, отець Христофор Урбанські, куратор ФК «Кармель» та організатор турніру, голова правління ФК «Кармель» Максим Железницький. Усі команди отримали в подарунок футбольні м’ячі та дипломи. А команда-переможець отримала Кубок із зображенням Святого Йоана Павла ІІ.

Організатори разом з представниками команд визначили кращого воротаря, захисника, нападника та гравця турніру, а також кращих гравців у складі кожної команди. Кращі гравці по амплуа отримали грамоту і пам’ятну статуетку, а кращі гравці у складі команд – грамоту та літературу про Бердичівський Санктуарій.

Кращим воротарем турніру став гравець «Агема Деї» Артем Шклярук, захисником – Максим Корнійчук («Fraternitas»), нападником – Леонід Рудзінський («Санктуаріум), кращим гравцем – Станіслав Вишталюк («Агема Деї»). Кращим гравцем у команді «Альфа» став Владислав Скримінський, у команді «Fraternitas» – Юрій Григорчак, ФК «Кармель» – Олександр Римарчук, «Санктуаріум» – Ігор Гуровський, «Агема Деї» – Владислав Денисенко.

По завершенню турніру своїми враженнями поділився кращий гравець турніру, представник команди-переможця «Агема Деї» зі Жмеринки Станіслав Вишталюк.

«Дуже класний турнір, організація на висоті. Хороші суперники, було з ким боротися. Вражений нашою перемогою. Бажаю всім досягти такого успіху. Наша команда називається «Agema Dei», що в перекладі означає «Гвардія Бога». Разом граємо від 9-10 років, тоді ж почали їздити на різні турніри. Також разом тренуємося, стараємося виправити недоліки, які в нас є», – розповів гравець ХФК «Агема Деї» (Жмеринка) Станіслав Вишталюк.

ФК «Кармель» висловлює подяку за всебічну допомогу та підтримку братам Ордену Босих Кармелітів, особливо отцю Юзефу Кухарчику, делегату провінціала Ордену Босих Кармелітів на Україні, отцю Христофору Урбанському, куратору ФК «Кармель», отцю Рафаїлу Мишковському, настоятелю парафії та меценатам команди Володимиру Левандовському, Геннадію Радзимінському, а також парафіянину, директору ДЮСШ Олександру Подгорчуку.

0
репостів
0
репостів