Розділ Спорт

Учні Шепетівського району стали кращими рятувальниками та туристами

Автор 13 травня 2012, 00:00

Учні Шепетівського району перемогли у змаганнях з техніки пішохідного туризму та обласному зборі-змаганнях юних рятувальників «Школа безпеки», які проходили з 4 до 8 травня у каньйоні річки Смотрич на галявині біля села Черче Чемеровецького району Хмельницької області.

 

Більше 130 юнаків і дівчат, які представили 19 команд з районів і міст області, виборювали першість на дистанції «Аварійно–рятувальні роботи в умовах техногенної аварії» і «Пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища «Крос-похід», а також брали участь в конкурсних програмах: «Представлення команд», конкурсі стіннівок.

Під час змагань учасники виконували тактичні завдання у три етапи. Вони показали високий рівень підготовки на усіх етапах змагання.

На першому етапі змагань учні пройшли дистанцію «Пошуково – рятувальні роботи в умовах техногенної аварії». На цьому етапі вони виконали чотири тактичні завдання. Лідерами цього етапу стали: команда Шепетівського району, команда Хмельницького міського центру туризму і краєзнавства та команда Чемеровецького району.

На другому етапі змагань учасники показували, як вони вміють одягати на себе одяг пожежного–рятувальника, розгортати пожежний рукав, гасити пожежу за допомогою пожежної ковдри. Перемогли на цьому етапі команди Шепетівського, Чемеровецького та Полонського районів.

На третьому етапі змагань діти виконали тактичне завдання завдання «Рятувальні роботи на водному об’єкті». Під час проходження цього етапу учасники долали водний об’єкт навісною переправою і надавали допомогу потерпілому на воді за допомогою рятувального кола і кінця Олександрова. Переможцями стали команди Шепетівського, Полонського й Чемеровецького районів.

Організаторами змагань виступили управління освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації, Територіальне управління МНС України в Хмельницькій області, управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, Навчально – методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області.

Переможцями змагань стали:
І місце – команда «Меридіан» Шепетівського району (тренер Віталій Василишин).
ІІ місце – команда Славути (тренер Костянтин Лук’янчук).
ІІІ місце – команда «Екстрім» Кам’янця - Подільського (тренер Наталя Полева).

Переможці отримали кубки, медалі, грамоти та цінні подарунки від організаторів змагань. Одна з команд-переможниць представлятиме у вересні Хмельниччину на VІІ Міжнародних (ХІІ Всеукраїнських) змаганнях на Волині.

Останнє редагування 19 травня 2012, 00:56
0
репостів
0
репостів