Розділ Спорт

Зустріч поколінь - естафета в майбутнє

Автор Кушнір Л.І. 14 березня 2017, 21:15
Вже стало традицією проводити спільно із спілкою ветеранів Афганістану баскетбольний турнір,  присвячений пам'яті воїна-інтернаціоналіста В.М. Длужнєвського. Цього року ми дещо урізноманітнили його та провели турнір з баскетболу 3х3 серед команд юнаків та дівчат загальноосвітніх закладів міста та району 6 березня 2017 р. До змагань були допущені команди ЗОШ №1, СЗОШ №2, ЗОШ №3, НВК «Загальноосвітня школа І-Ш ступенів - гімназія», НВК №1, НВК №3, пансіону, ДЮСШ команда №1, ДЮСШ команда №2, с. Чотирбоки. Всього у заході взяли участь 18 команд юнаків та дівчат.

Привітати учасників змагань прийшли начальник управління сім'ї, молоді та спорту Стасюк Н.В., начальник відділу спорту управління сім'ї, молоді та спорту Шуляк О.Д., воїни-інтернаціоналісти - голова Ради спілки ветеранів Афганістану Окорський Валерій, Гурінович Олександр, Широкий Ростислав, Алєксєєв Ігор, Метельський Віктор, Чорноус Віктор, директор ДЮСШ Романюк Т.Ю.

З вітальним словом до учнів-спортсменів з приводу 27-ї річниці виводу військ з Афганістану  звернувся заступник голови Ради спілки ветеранів Афганістану Гурінович Олександр Васильович. Щиро та проникливо він розповів спортсменам яким важким іспитом і трагедією для сотень тисяч людей в Україні  стала Афганська війна. Для всіх, хто безпосередньо перебував на афганській землі, і для тих, хто безмежно довгими та тривожними днями і ночами чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів. Одним з таких, хто не повернувся з афганської війни був колишній учень НВК №2 Віктор Мар'янович Длужнєвський. Олександр Васильович звернувся до підлітків, акцентуючи свою увагу на важливих якостях, а саме гуманізму, свідомого ставлення до свого життя, пошуку змісту життя взагалі і свого життя зокрема.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів всі присутні.

Важливо, що зберігаючи бойове братерство, ветерани Шепетівської спілки Афганістану передають досвід молодому поколінню, адже все найкраще, найчистіше лише у цю пору. Лише юна душа здатна творити щось чисте, високе, коли їй ще не відомі жорстокість і заздрість, зрада і черствість.

Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю всіх загиблих синів і дочок України, вклоняємося їхній мужності. Після урочистої частини розпочались спортивні змагання.

У нелегкій боротьбі команда Шепетівської ДЮСШ №1-юнаки здобули перемогу (Каюкін Павло, Шамасурян Артур, Синицький Артур,).

ІІ місце здобула команда НВК №1 (Джера В'ячеслав, Строюк Богдан, Щербанюк Олександр), ІІІ місце – НВК №3 (Атамась Віталій, Лисай Іван, Бойко Олександр, Власенко Андрій)..

Серед команд дівчат І місце здобула команда НВК №3 (Миронюк Тетяна, Григоренко Аліна, Мазурець Анна, Тихонюк Тетяна), ІІ місце НВК ЗОШ-гімназія (Борщевська Людмила, Кулачук Марія, Кулачук Ольга), ІІІ місце – НВК №1 (Попова Ярослава, Гороть Катерина, Кошелюк Олена, Білас Анастасія).

Ми вітаємо з достойною перемогою всіх учасників змагань!

Команди-переможці змагань серед юнаків були нагороджені грамотами, медалями, кубками та баскетбольними м'ячами, наданими Шепетівською спілкою воїнів Афганістану.

Команди-переможці турніру серед дівчат були нагороджені грамотами, медалями та кубком, наданими управлінням сім'ї, молоді та спорту.

Приносимо вдячність керівнику закладу Гарбарець В.М. за надання спортивного залу для проведення змагань.

Адміністрація дитячо-юнацької спортивної школи висловлює слова щирої вдячності начальнику управління сім'ї, молоді та спорту Стасюк Н.В., Шепетівській спілці воїнів Афганістану в особі Окорського В.М, за підтримку в організації та проведення змагань.
0
репостів
0
репостів